GUDS SEGER FÖR OSS OCH PORTEN TILL EVIGHETEN

DU MÅSTE LÄS DETTA…
Under de kommande 60 sekunderna, lägg undan det du gör och passa att ta del av den viktigaste händelsen för oss alla. Låt inte Satan stoppa dig.

Vid 33 års ålder dömdes Jesus till den grymmaste av död. För nära 2000 år sedan var  korsfästelse den värsta formen av avrättningar

Gisselslagens sår syns på ryggen. Spiksåren går igenom handlederna. Detta visste man inte förrän nu. Duken avslöjar medicinska detaljer som att båda tummen ligger invikta i handflatan. Såren syns på knä, näsan och ögat som överstämmer med Golgatavandringen.

Avtrycken på duken i Turin avslöjar tortyrskador orsakade av piskredskap, som romarna använde när de utförde den mest fruktade formen av prygel genom den romerska flagrum.
De plöjde min rygg och drog långa fåror, Psalt 129

Det finns ingen fototeknik som gett bilden. Den finns först i vår tid. Analyser visar det mänskligt blod i själva linnevävnaden i Genom tester kom man fram till  blodtypen AB.

Linnedukens ålder är runt 2000 år gammal. Pollen finns i tyget som växter till växter som också fanns i området. Duken finns återgiven i konst från 200-talet. Den fanns tidigt. Linneduken är fiberblekt (hank-blekt). Detta innebar att en del av garnet blev vitare än andra delar i tyget.

Hela historien innehåller en dramatik hur Duken forslades från Jerusalem till andra länder undan krig och erövringar. Slutligen kom Duken till katedralen i Turin som en gång eldhärjades men Duken klarade sig. Den är något skadad efter denna eldsvåda.

Efter den fruktansvärda gisslingen har den dömde fått vandra till avrättningsplatsen. Törnekronans taggar sitter fast djupt i hårbotten. Soldaterna drog honom så hårt fram till Korset så att skägg revs loss.

Svepeduken berättar om skador på vänster knä och svåra ansiktsskador och på näsan. Karaktären på krosskadorna motsvarar dem som uppkommer vid handlöst fall.

Andra skador pekar på att mannen har fått bära en tunga börda och varit bunden på ett sådant sätt att händerna inte kunde mota ett fall.

Romarna hade som sed att låta den dödsdömdes bröst och armar bli fastsurrade runt handlovarna som höll den tunga tvärbjälken som kallas patibulum.

Korset fick bäras i en knäböjande ställning genom att man spände ett rep mellan patibulum och fotleden. Till Golgata vandrade tillsammans 3 fångar. Om de var sammanbunda med varandra, var risken stor att de inte kund inte hålla jämn takt och därmed falla.

Korsfästelsen ägde rum med spikar. Det visar skadorna på händerna och fötterna.

Endast de allra värsta brottslingarna dömdes till korsfästelsen. Det var dock ännu mer fruktansvärt för Jesus, till skillnad från andra kriminella. Jesus tvingades att hänga på korset med sina fastnaglade handleder och fötter.

Varje spik var 6 tum lång.

Spiken hamrades rak genom Hans handleder. Inte genom handflatorna som det allmänt avbildas.  Om så hade handflatorna trassats sönder.

Det finns en senan i handleden som sträcker sig mot axeln (se bilden). De romerska vakterna visste det att när spiken trängde igenom handleden, då skulle senan slitas av. För att kunna andas tvingades Jesus att använda sig av sina revben som stöd för sin andning

Hans två fötter placerades ihop så att Han tvingades till att luta sig mot en av spikarna som naglade fast Hans fötter. Olidlig smärta

Så tvingades han byta kroppsställning. Det visar rännilarna av blod i ansiktet.

Han kunde endast använda av sina fötter som stöd , för att kunna andas. Jesus genomled denna dödskamp frivilligt i mer än 3 timmar. Folkhopen och de äldste hånade honom.

Men han bad : Fader, förlåt dem, de vet inte vad de gör.« De delade upp hans kläder och kastade lott om dem. Lukasevangeliet 23:34

Några minuter innan han dog slutade Jesus att blöda

Longinus som är namnet på den romerske soldat som genomborrade Jesus sida med sin lans när han var på Korset (Johannesevangeliet 19:34) då forsade blod och vatten fram.

Han är identifierad som den centurion som var närvarade vid Korsfästelsen och vittnade: “Den mannen måste ha varit Guds son” (Matteusevangeliet 27:54, Markusevangeliet 15:39).

Föreställ er denna ohyggliga kamp, smärtan, lidandet och offerviljan som fick Jesus att utstå detta. Men den stora smärtan vad den stora bristen på Kärlek

Varför då allt detta? Därför att Han skulle sona all mänsklig skuld och så kunna rädda människans själ från en evig död för dem som tror. Han segrade över döden och materian. En ny skapelsedag. Nåd och förlåtelse. All makt i Kristus

Jesus var och är Guds son och vår Frälsare och befriare.

Vi lever en verklighet på jorden som leds av Världens furste med frihet att fördärva mänskligheten…

PS:
Jesus säger i True Life in God. Guds egna ord in i vår tid

–      förlåt era fiender; Jag upprepar Mina Ord som ni alla känner till, men hur många av er omsätter dem i handling ( 20 april 1993)

–      be med ert hjärta; Jag behöver kärlek; kom och smycka Mig med böner som kommer från ert hjärta, kom och ös från Mitt Hjärta som är en Avgrund av Kärlek, ( 20 april 1993)

–      upphör aldrig att be för världens omvändelse, Mitt barn; förstå att ju fler böner Jag får, desto mindre kommer ondskan att spridas; böner är aldrig bortkastade; Jag ger dem till Fadern vars Rättvisa är nära; be för att utverka Guds Barmhärtighet; ( 24 nov 1991)

–      ni vet inte vad Gud har i beredskap för detta onda släkte, men kom ihåg hur Hans Hand i forna upprorstider föll över syndiga människor, ( 24 nov 1991)

–      tecknen finns där runt omkring er, men få ser dem eller lägger märke till dem; Mina söners och döttrars oskyldiga blod utgjuts åt Satan; detta oskyldiga blod offras som ett brännoffer åt den Onde; Satans plan är att beröva denna värld dess skapelse, att utplåna er alla och uppsluka er alla i lågor; han vill förinta er alla  ( 24 nov 1991)

–      när Min Helige Ande kommer över er, kommer ni alla att förvandlas; Jag är alltid redo att förlåta er;  ( 24 nov 1991)

Källa: ww3.tlig.org

Det här inlägget postades i Förlåtelse, Framtid, Fred, Frihet, Jesus Kristus., Kärlek, SLiG, Svepeduken i Turin, Treenighet, Världsbilden, Vassula. Bokmärk permalänken.