LIVETS FÖDELSEDAG – O HELGA NATT

Idag blev vår Frälsare född. Låt oss glädja oss. Nu när det är livets födelsedag.

Evigheten var lovad. Döden är besegrad. Herren har krossat döden och synden. Eftersom inte någon är fri från synden, kom han för att befria alla. Genom Herren  närmar sig segern.

Genom födelsen är Kristus kommen att dels var lik oss i sin mänskliga natur och överträffa oss i sin Gudomliga natur. Ty om han inte vore sann Gud, kunde han inte bringa läkedom. Om han inte vore sann  människa kunde inte ge oss en förebild.

Genom dopets Sakrament har vi blivit ett tempel för den helige Ande. Därför skall ta emot den gäst i oss och jag bort onda handlingar och längre vara träl under djävulen. Priset för din räddning och befrielse är Kristi blod.

Det här inlägget postades i Jesus Kristus., Jorden. Bokmärk permalänken.