OM VÅR TID PÅ JORDEN – HOPPET STÅR TILL KRISTUS

Bilden visar sedan lång tid tillbaka att jorden var en isplanet.

Men isen kom att försvinna och haven bildades och allt vatten i skyarna . Solglöden gav ljuset och dagar. Månen och stjärnorna gav nätter och tidevarv.

Jorden förvandlas att bli levande. Berg och höjder utvecklades. Floder strömmade fram Ur marken kom allt det som växer. Jorden är som en moder som föder liv. Solen skänker liv genom ljuset likt en fader.

Djurlivet kom. Regn och dagg vattnade jorden genom vindarna och molnen. Årstider kom med frost och snö.

Haven fylldes med valar och allt som rörde sig i vattnet. Himlens fåglar kom.

Till sist kom den människa som skulle vara till Guds avbild. Allt detta Guds pris och ära

Jordens liv var tillsammans med mänsklighet helt sammanvävd till vara en enhet med liv. Ett hus i balans för mänsklighetens försörjning och utveckling.

Då begynner ett fall och jordens folk avföll. Ett “andligt istäcke” kom när kärleken kallnade. Pengar och makt blev jordens gud.

Vi har idag människor i flykt undan krig och terror. Ett mörker råder i medvetandet. En jord i kris i klimatet i torka, översvämningar, stormar, sjukdomar, värmeböljor, skogsbränder och isar som smälter.

Ca 68 % av alla vilda djur försvinner från jorden sedan 1970. Det sker på 50 år.

Vi går på en väg som kommer att utrota 1 miljard arter d.v.s en massutrotning. Det påverkar oss.

Jorden har pendlat mellan olika tillstånd i årets medeltemperatur mellan -4 C och +16 C. De skildrar två gränsskikt ned eller upp. Det är kartlagt genom forkning att detta har hänt under 3 miljoner.

Johan Rockström, professor i global miljövetenskap, i en dramatiserad föreläsning om vår framtid på jorden. På SVT skildras detta i programmet “Vår tid på jorden”

Passeras en sådan gräns tippar vi över genom en abrupt förändring om den kritiska tröskeln överskrids. En ny spiraleffekt startar upp Antingen till en nedkylning eller till en uppvärmning. Vi kan passera en tröskel som startar en uppvärmning av jorden.

Vi är nära att gå över +14 C. Kritisk gräns är + 16 C i årsmedeltemperatur. Därefter börjar en uppvärmning till hetare klimat. Havsnivåer stiger. Visa regioner blir i en framtid ett ökenklimat. Gränsen är +29 C i årsmedeltemperatur med en variation upp till + 50 C.  Obeboeliga områden för människor

Vår matförsörjning, våra vatten, vår luft ekonomi och hälsa. En farsot som är pandemin som skadar och dödar människor. Lamslår hela folklivet och samhällen.

En tid råder nu i förnekelse av Gud som gav oss livet på jorden.

En kallelse har kommit till omvändelse och en uppmaning att inte ha något att göra med det onda. Vända åter i tro. Jesus Kristus kallar oss den 10 april 1990 enligt Kristi egen uppenbarelse “True Life in God”:

– “idag, Mina älskade, lever era länder i mörker, men Jag stiger ned i Min Oändliga Barmhärtighet för att bygga upp Mitt Hus och föra er tillbaka till Mig;

Jag utgjuter sannerligen Min Ande över hela mänskligheten för att mätta era utsvultna länder med Mitt Ord och påminna er om att Jag är Helig;

Jag kommer för att uppmuntra er att göra det goda och vända er bort från era onda böjelser; Jag står alldeles vid era dörrar och knackar; Jag är Den som ni söker efter;

Jag är Den som lyfter er själ och upphöjer den; sannerligen säger Jag er, Kärleken är på väg tillbaka;

Min Återkomst är nära förestående, så be för själars omvändelse, be att de omvänder sig innan Min Återkomst, be med brinnande iver att Mitt

Rop i denna ödemark når deras öron och bryter igenom deras dövhet; be till Fadern att Hans Rättvisas Bägare inte flödar över innan er omvändelse;” “släkte! ropa på Mig och Jag skall höra er!

O släkte, släkte … befläckat bortom ord… orent bortom all beskrivning, din skuld blir din död; din perversitet, släkte, och din trolöshet har genomträngt hela Evigheten och fått himmelens pelare att skaka, dina överträdelser har berövat din ande all vishet; om du visste hur Mina änglar bävar inför det som väntar dig

… du jord som genom ditt avfall kommer att sölas i ditt eget blod! jord som skall slita sig själv i stycken inför ögonen på Mina änglar!

om ni alla förstod den hemsökelse som måste komma skulle ni inte, som nu, slösa bort er kraft på tomma ord och gudlöshet;

Jag, Herren, utgjuter Min Ande för att förbereda er, för att undervisa er från himmelen, och kalla er till ånger och omvändelse, Jag är en Barmhärtig Gud som i dessa dagar av Nåd böjer Mig ned hela vägen till er för att rädda er;” Läs hela budskapet:

http://www.tlig.org/sv/messages/520/

Det här inlägget postades i Hälsa, Jorden, Klimat, Klimatförändring, Okategoriserade. Bokmärk permalänken.