VEM ÄR MÄNNISKAN?

Allt mer kodas vekligheten och även människan. En digital framtid i humanism.

“Jag tänker, alltså finns jag” är en sats som en gång den franske filosofen René Descartes tog till utgångspunkt vid utvecklingen av sina filosofiska system.

Han var den som utformade koordinatsystemet och bruket av projiceringar av punkter i planet på x- och y-axel, det så kallade kartesiska koordinatsystemet.

Det gjorde det möjligt att lösa geometriska problem med algebraiska metoder.

Denna så kallade analytiska geometri var en insats av stor betydelse i matematikens historia. Upptäckte det när en fluga kröp omkring på taket.

Idag finns en fortsättning i ny verklighet i en forma av algoritmer där verklighet och beslut fattas av matematiska modeller. Allt kan digitaliseras och en dator kan ersätta mänsklig aktivitet.

Algoritmer finns överallt i dag och är byggklossar för nästan all avancerad teknologi. Och förändrar hur vi lever våra dagliga liv och används för att skapa virtuella varelser, samhällen och världar. Är algoritmer bra eller dåliga? Eller bara verktyg vi har skapat för att hjälpa oss att leva ett bättre liv?

Polisen tar hjälp av algoritmer för att bekämpa brottslighet. Men är ökad säkerhet värd priset av minskad frihet. Kontantsystemet går mot digitaliserade pengar och kryptovalutor.

Med digitala identiteter öppnas teknokratisk revolution. System med sociala koder finns utvecklas i Kina som mäter varje individs ekonomiska förmåga och det sociala mönster utifrån kinesiska värdegrunder.

Vad händer när koden får liv? Robotvärlden formar nya arbetsliv. Förarlösa bilar är på väg. Taxichaufför har en algoritm som chef som dirigerar. Drönar som en vapenteknologi ersätter bemanning.

Tanken om AI, Artificiell Intelligens, har funnits sedan de gamla grekerna, då i form av ”maskin-människor” som skulle kunna hjälpa filosoferna med deras vardagliga sysslor. I modern tid har AI ofta illustrerats negativt i filmer, som en typ av science fiction med robotar som vill ta över världen.

Men idag tillämpas AI brett inom många olika branscher, allt från sjukvård till handel, ofta som ett hjälpmedel vid komplexa och krävande beslut. Nyttan och förändringen som kommer att genereras av AI förutspås påverka samhället i samma storlek som utbredningen av internet eller elektrifieringen.

Utveckling pågår med att utforska hjärndatagränssnitt som identifierar tankar och omvandlar dem till kommandon som kan ta över kontrollen av virtuella eller fysiska föremål.

Även känsloliv kan identifieras som reagera på olika beteende. Genom matematiska filter kan en människa profil identifieras. Virtuella ”maskin-människor” finns idag som svarar på frågor och kan återge sina familjerelationer och historiska händelser. De kan svara vänligt och säga ”Tack. Trevligt att få möta dig”.

Det skrivs böcker i den apokalyptiska AI-genren som kallar sig transhumanister. Flera av företrädarna är, precis som Ray Kurzweil, framstående tekniker och vetenskapsmän. Världen blir digital.

The Singularity is Near” berättar han att detta kommer att kunna inträffa år 2045.

Världen delas in i gott och ont, kropp och själ, virtuell och verklig, biologi och maskin.

Denna dualism gör att människorna känner en allt starkare alienation. Världen delas in i gott och ont, kropp och själ, virtuell och verklig, biologi och maskin. Denna dualism gör att människorna känner en allt starkare alienation.

Om människorna lämnar sina kroppar och blir digitala försvinner alla problem lösta, är tankar. Människor vill då kunna ersätta skapelsen med en hybridvärld.

Vem är då människan utan en själ???

Finns hon?? Den digitala människan? Denna utplåning är förutsagd.

– Och det (odjuret) fick rätt att ge livsande åt odjurets bild, så att bilden också kan tala och se till att alla som inte tillber odjurets bild blir dödade. Uppenbarelseboken 13.5.

En makt i en apokalyptisk tid

Vi är i tider som mynnar ut i förstörelse av människan själv Utesluter vi Gud i livet då dör vi obönhörligt för evigt. Världen idag tillhör det sataniska makten.

Den vill slussa in människor in en vetenskapen som ödelägger henne som en människa med ett hjärta och en själ. En makt

Mot allt detta finns en bön för oss alla som är Fader vår…”

Det här inlägget postades i avhumanisering, Avregleringar, Forskning, Framtid, Frihet, Hedendom, Informationskriget, Invandring, Jesus Kristus., Livet, Makt, Människan, Materialism, Modernism, Ny tid, Profetior, religion, Robotisering, Samhälle, Skapelsen, Teknokrati, Utsatta yrken, Värderingar, Världsbilden, Verklighetsbild, Vetenskap, Vision. Bokmärk permalänken.