Attenborough till G7: Era klimatbeslut de viktigaste i mänsklighetens historia

Människan kan vara på väg att destabilisera hela planeten och besluten som världens rikaste länder tar under det här årtiondet kommer att bli de viktigaste i mänsklighetens historia. Det säger zoologen och tv-legendaren Sir David Attenborough inför G7-ländernas möte på söndagen den 7 juli 2021, som ska fokusera på hur de ska leva upp till sina utsläppsmål, skriver BBC.

Attenborough kommer senare i dag att hålla ett anförande inför ledarna, som väntas lova att de ska halvera sina utsläpp fram till 2030, jämfört med nivåerna 2010. Det ska ske genom att fasa ut bensin- och dieselbilar, stoppa all användning av kol och nästan allt regeringsstöd till den fossila bränslesektorn.

Attenborough säger att världens naturområden har förminskats avsevärt, att klimatet utan tvekan blir allt varmare, och att världens samhällen och länder blir alltmer ojämlika.

– Men frågan som forskningen särskilt tvingar oss att ställa 2021 är huruvida denna sammanvävda fakta betyder att vi är på väg att destabilisera hela planet, säger Attenborough.

https://omni.se/attenborough-till-g7-era-klimatbeslut-de-viktigaste-i-mansklighetens-historia/a/VqW49W

Det här inlägget postades i Jorden, Klimat, Klimatförändring. Bokmärk permalänken.