Moderaternas historierevision

M modererar verkligheten. En man vandrade hem sent på kvällen. Så småningom kom han fram till en busshållplats. Han såg en man som stod och sökte efter något på marken.

– Vad letar du efter?
– Jag har förlorat min dörrnyckel.
– Oj, var befann du dig när du tappade den?
– Där borta vid bänken?
– Varför letar du här och inte vid bänken?
– Det är lättare att se här under gatlyktan där det finns ljus.

Genom anpassa och modifiera verkligheten till sitt eget tänkande, är början till ett självbedrägeri och inlåsning. Verkligheten ritas om för att stämma med den egna ideologin. En verklighetsflykt.

Reinfeldt har tidigare talat om det sovande folket och om de upplysta, till vika moderaterna tillhör. Hans Wallmark (M) säger häpnadsväckande i SVT Agenda 30/10:

.. de har funnits starka förändringskrafter i Sverige. Det är inte bara Moderaterna som bidragit till detta utan även Socialdemokraterna…

M:s idéprogrammet innehåller teser om välfärd som är en annan än den S avser även om man använder samma begrepp som “rättvisa”. Man laddar om begrepp som förknippas med Socialdemakrati som värlfärdsstat, jämlikhet och arbetarparti. Fredrik Reinfeldt säger på Örbros partistämma följande

Vi har jobbat väldigt hårt i vårt land att bygga upp en välfärd som kommer alla till del.

Marita Ulvskog (S) säger i SVT Agenda den 30/10:

Det är nödvändigt för M ägnar sig åt historieförvanskning. Man har inte ändrat på sin politik utan de har skaffat sig en ny förpackning med begrepp tagna från S. Om de gör så då måste de förändrar historien för att bli trovärdig då en gammal Moderat högerpolitik talar emot utveckling

Vad står rättvisa för, vad står jämlikhet för? … Vi ser hur klyftorna ökar. Det oanständigt att använda begrepp som jämställdhet och rättvisa.

… det finns nu ingen politisk handling bakom begreppen.

Hans Wallmark menar att man kan fylla begrepp med olika politiska hemvister och med olika metoder. Det innebär den sanna inbörden manipuleras och blir relativ. En neo-svenska.

Hans Wallmark är förutom en ledamot i Moderaternas partistyrelse och också en medlem i  The Swedish Order of Freemasons, Grand Lodge of Sweden sedan 1998. Fredrik Reinfeldt talar i sin bok “Det sovande folket” hur han blev “upplyst” av en Mästare. M:s politik andas denna antisociala attityd.

Moderaternas protokollförda nej i historien samt beslut social nedskärning

1904–1918: Nej till allmän rösträtt. 1916: Nej till allmän olycksförsäkring i arbetet.1919: Nej till åtta timmars arbetsdag. 1919: Nej till kvinnlig rösträtt. 

 

1921: Nej till avskaffandet av dödsstraff i Sverige. 1923: Nej till åtta timmars arbetsdag. 1923: Nej till avskaffandet av dödsstraff i Sverige. 1927: Nej till folkskolereform. 1931: Nej till sjukkassan. 

1933: Nej till beredskapsarbete. 1934: Nej till a–kassa. 1935: Nej till höjda folkpensioner. 1938: Nej till två veckors semester. 1941: Nej till sänkt rösträttsålder.1946: Nej till fria skolmåltider. 

 

1946: Nej till allmän sjukvårdsförsäkring. 1947: Nej till allmänna barnbidrag. 1951: Nej till tre veckors semester. 1953: Nej till fri sjukvård. 1959: Nej till ATP. 1960–talet: Ja till apartheid. Moderaterna tog avstånd från alla sanktioner mot apartheidregimen i Sydafrika och var emot det svenska stödet till ANC.

 

1963: Nej till fyra veckors semester. 1970: Nej till 40–timmars arbetsvecka. 1973: Nej till möjligheten till förtidspensionering vid 63. 1976: Nej till femte semesterveckan.1983: Nej till löntagarfonderna. … 2003: Ja till Irakkriget. Alla riksdagspartier demonstrerade mot och kritiserade Irakkriget utom just moderaterna. 

 

2004: Ja till sänkt a–kassa och sjukpenning. 2006: Nej till gröna jobb. 2006: Nej till sex timmars arbetsdag. 2006: Nej till upprustning av offentliga sektorn. 2006: Nej till höjd a- kassa.2006: Ja till sänkt a-kassa. 2006: Nej till höjd sjukersättning. 2007: Ja till sänkt sjukersättning.

Det här inlägget postades i Apartheid, Fredrik Reinfeldt, Hans Wallmark, Historia, Historierevision, Individualism, Propagandans makt, Utopi, Värderingar. Bokmärk permalänken.