Korståget mot demokratin och välfärden

Varför riktas all medial fokus mot Juholt när DEN STORA AVRUSTNINGEN PÅGÅR I SVERIGE!!

Varför uppmärksammar medier inte M-politiken bakom angreppet på Sveriges framtid. Det är högt tonläge, svarar den svenska statsministern, när frågan togs upp i riksdagen om utförsäljningen, privatiseringen och äldreomsorgenn. Har ni fått mandat för detta? Svaret är ett högt tonläge när människor kränks på grövsta sätt. Vårdcentralen Serafen i Stockholm såldes för den ­banala summan 694500 kronor.


Personal fick inte vara med. I dagarna såldes  Serafen  till vårdbolaget Capio – som ägs av riskkapitalbolagen Nordic capital och Apax – för den nätta lilla summan 20 miljoner kronor. Så hanteras svensk egendom. Detta ingår i att förlama svensk demokrati.

En revolt av Reinfeldt. Privatiseringen skadar så djupt att själva politikens möjlighet nu är i fara. Snart står vi i ett läge där det inte längre återstår någon offentlighet att agera i och allt som förut var i allmän ägo är privatiserat. Ett privatägt samhälle.

Vi närmar oss Borgs anarkokapitalism där all ekonomi läggs i privata händer
– “För att skapa sitt eget liv behöver man ingen riksdag och demokrati. Det klarar man mycket väl med hjälp av sina egna pengar.”, citat 1988

Det står nu ganska klart att samtliga regeringspartier tagit ställning för ett svenskt medlemskap i europakten. Man konstaterar att Sverige påverkas av krisande euroländer och att det därmed vore bra om Sverige kunde få MER INFLYTANDE i Europa.

Sverige ska gå med i ett samarbete som inte ger oss någonting tillbaka. I avtalet för europakten står det klart och tydligt att icke-euroländer inte ges något som helst inflytande om de väljer att gå med.

Vi binder Sverige till alla eller delar av paktens regler. Logiken är obegriplig. Varför skall vi vilja ge bort svenskt självbestämmande utan att få något som helst tillbaka. När en del borgerliga debattörer hävdar att de ställer som krav att Sverige inte ska binda sig till paktens regler.

Frågan blir då vad det är man egentligen vill gå med i? Vi borde inse med allt annat att detta är en köksväg att föra Sverige närmare euron samtidigt som man lägger ut dimridåer om att det svenska deltagandet enbart handlar om att ta Sverige in i en oskyldig liten diskussionsklubb. Om det är en meningslös diskussionsklubb så är det ingen förlust att stå utanför.

Varken euron eller Lissbonfördraget 2007 är förenliga med demokratin. Vi ser idag ett system födas, där människan ska underordnas marknadslagarna. En fokus på kapitalet som mål och dess makt över nationer och människor.

Nya regleringar ska se till att ”rätt” politik förs. Snart spelar det ingen roll vilka politiker som sitter vid makten, skriver LO-ekonomen Monika Arvidsson i Svd 18/12.

Regeringen skänker bort vår självständighet utan inflytande och att överlåtas till ett system som sedan begynnelsen vill lösa upp nationell grund och demokrati. In i en icke-demokrati, ett monetärt system, utan mänsklig dimension. Det sociala protokollet försvann.

Svenska folket har valt en statsminister som driver oss in i ett fördärv.

 

Det här inlägget postades i Äldreomsorg, Demokrati, Ekonomi, EU, Framtid, Frihet, Korståget mot välfärden, Privatisering, Samhälle, Välfärd. Bokmärk permalänken.