Den opinionsbildande kvällspressen

Hon är årets nyhetsjournalist 2011. Anette Holmqvist, 44, på Aftonbladet är årets nyhetsjournalist. November 2011 hedrades hon med Expressens Per Wendels pris .  Hon fick pris för hennes avslöjande om Håkan Juholts hyresersättning. Regler som var glasklara men som inte var glasklara.

 Det känns helt fantastiskt. Jag är stolt och glad, säger hon.

Nu är det Johan Hakelius på Aftonbladet som får pris av Expressen

Hur kommer det sig att Expressen har börjat ge Aftonbladet en massa priser på sistone?

Jag tror att slutsatsen man ska dra är att svenska kvällstidningar är väldigt bra och ligger i framkant när det gäller såväl stilistik som nyheter, vilket är världsunikt. Det finns ju faktiskt inga andra kvällstidningar som har den här typen av kulturjournalistik och opinionsbildning (!), så det är någonting vi ska värna, säger Karin Olsson.

Frågan kommer naturligtvis, för vem är kvällspressen opinionsbildare?

Bonniers är kung i svensk mediavärld: TV 4, Expressen, Dagens Nyheter och Sydsvenskan, Dagens Industri City, Privata Affärer och Veckans Affärer i Nya Affärer, Månpocket, Damernas Värld, AdLibris, gratistidning, Resumé, Privatekonomi, debattsajten Newsmill, Canal Plus och Svensk Filmindustri.

Schibsted har idag cirka 7 500 anställda i 41 länder och äger Aftonbladet till 91 %, Svenska Dagbladet, Metro 35 %, E24.se m.fl.


Det här inlägget postades i Opinionsbildning. Bokmärk permalänken.