Maria & helgon

Fler ämnen. Klicka på “Maria mm”Advent


Allt gäller kärlek. Kärleken kom till jorden som la grunden till vår tidräkning. Föddes som ett liten barn genom en kvinna i en grotta. En helig stund som inte bara genljöd Betlehem utan även genom årtusenden och till jordens alla hörn och folk. Hur skulle allt detta ske utan en verklighetsbakgrund. Hon Maria, Kvinnan över alla kvinnor, blev den första Kyrkan på jorden. Kvinnan som födde Guds som på jorden.


Hon som föder liv. Gud blev människa i Maria till kropp och blod. Hon är således Kyrkans moder. En drottning som föder en kung. “Kvinna”  kommer ur samma ordstam som “Queen”.

 

Varje kyrka representera därför Maria. En födelse. En andlig födelse. En moder för alla att födas på nytt. Kristi mässa eller nattvard innehåller födelsen på nytt. Brödet och vinet som utgör den verkliga födan och drycken. En måltid för alla generationer i alla tider. Detta är det stora undret.

MedjKyrkaJesus och Maria förkroppsligar allt nytt. Allt hopp. Utan Maria kan inte den nya skapelsen komma.  Jesus och Maria är arketypen för “man” och “kvinna”. Livbringaren och livgivaren. En Pappa och en Mamma. Varandras förutsättningar. En skapande avbild av den Skapande Guden. Vissa kyrkor visar detta med två torn som pelare.

Kyrkan är så en manifestation av Kvinnan för hela människosläktet. Det nya folket. För framtidens evighet. Prästen är en förmedlare. En vägledare. Kristi tjänsteman. Konsekvensen är att “kyrkans innebörd” är en kvinna, som endast kan var en. Maria själv. Hon blir då Moder till alla präster.

Prästen är som Kristi företrädare “mandomen”. Mässan skildrar då en andlig befruktning. Kristus återkommer, föds och närvarar i brödet och vinets gestalt. Prästen är då inte ett yrke utan Livbringaren för ett nytt liv.  En livsfrukt i oss. Maria med barnet inom sig är Kyrkan. Bebådelsen är det första Heliga tilldragelsen. Människorna som tar emot blir Hennes andliga barn. Våra andliga föräldrar är Jesus och Maria.

 

Maria är så unik. En unik Skapelse. Totalt fri från alla böjelser att göra något ont eller fel. Fullkomlig i allt. Strålande skönhet i all kärlek. Hon bär den verkliga friheten. Den sanna friheten. Endast hon kunde föda Gudasonen att bli Människosonen på jorden. Den sanna Människan, vars Fader är i Himlen. Levde som en vanlig människa på jorden. Först som en snickare. Inte som en härskare utan som en tjänare. Gav sig själv för att befria. Principen är att hjälpa.

 

Uppenbarade det som ingen kände fullständigt. Sanningen. Vägen. Kärleken själv talade. Livets sanning och allt i Himlen. Den stora uppenbarelsen. Var Messias som skulle komma. Människans frälsare. Allt ska bli nytt. Den gamla tiden ringer ut.  Kärleken kommer och gör allt nytt.

 

Men modern tid i sin rationalism finns inget mer är det synliga. Allt annat är sagor och vidskepelser. Men skapelsen tillblivelse innehåller väldig cykler i komplexa förlopp skildras i bilder, arketyper eller liknelser. Bokstavsläsning är omöjlig.

 

Vi vet nu att Arken med Noak är en verklig händelse. Vetenskapligt bekräftad. Bibeln talar sanning. Gud finns.
http://www.oikonomia.info/?p=27048

 

Advent är inte bara en julhändelse. Den gäller en kommande tid. Kärleken som kom, dog på Korset, besegrade döden och steg upp, är på väg åter. Tidens larm anger. Mycket är skadat. Människors liv. Samhället. Naturen. Ekonomin. Även kyrkan är skadad. Att riva och förstöra allt. Ett uppror mot allt.

 

Upprorsmannen är Jordens furste. Antikrist.  Röken stiger in i många hus. Allt blir tvärtom i liberalism. Driver fram lögner, förgiftar sinnen och mördar. Ledare blir blinda och fördärvas till maskinhjärnor med maskinhjärtan,  Ont blir gott. Sant är falskt. Alla tider är räknade. Hur vet vi det?

 

Maria närvarar idag och visar sig på många platser. Det sker i Medjurgorje sedan 1981. http://www.medjugorje.org/

Maria talar till alla folk. Kärleken återvänder. Den stora Advent. Tiden nalkas. Allt ska omskapas. Maria förvarnar. Kom åter.

Den 24 juni 1981 klockan sex på kvällen såg sex unga församlingsbor från Medjugorje en uppenbarelse av en vit gestalt med ett barn i sin armar på kullen Crnica, en plats som kallas Podbrdo. De som såg visionen heter Ivanka Ivankovic, Mirjana Dragicevic, Vicka Ivankovic, Ivan Dragicevic, Ivan Ivankovic och Milka Pavlovic.

 

Medjugorje är nu en pilgrimsort dit miljoner kommit för att få styrka och bot. Svårt sjuka har botats. Under sker.  


Stora fenomen sker på himlen. Solen förändrar form och storlek inför folkmassor för att vi ska förstå att Gud kommer att ingripa. Återvänd! Är uppmaningen medan tid ännu finns.


Hon är Fredens drottning. Hon som Uppenbarelseboken 12 anger. Kvinnan i Solens klädnad. Här är ett soltecken.
Vi är i den tid som Uppenbarelseboken talar om. Ett rike för evig fred. De Två Hjärtan skall segra
.

http://youtu.be/GrUcbJiyToU

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.