Varför avgick Kofi Annan?

Kofi Annan har sedan den 23 februari haft FN:s och Arabförbundets uppdrag att medla i Syrienkonflikten. Västmakternas tystnad godkänner tydligen  ett totalt terrorkrig
Ingendera sidan i Syrien har följt den agenda som Annan lade upp för att få slut på konflikten, Svd 2/8

Syrienkonflikten gäller inte enbart en demokratisk frihet. En envig gäller mellan giganter. En port till jordens rikast tillgångar i olja och miniraler. Det är sagt redan under 70-talet

Hur Amerika “leder” Eurasien är en kritisk fråga. En makt som skulle dominera Eurasien skulle kontrollera två av världens tre mest avancerade och ekonomiskt produktiva regioner.

Enbart anblicken på kartan visar att kontrollen över Eurasien nästan automatiskt medför att Afrikas underordnas detta centra, vilket gör att det västra halvklotet och Stilla havsområdet (Australien) tillhör geopolitiskt och perifert världens centrala kontinent.

Uttalandet kommer från 1972 f.d. säkerhetsrådgivare Zbigniew Brzezinski till president Carter, som i högsta grad var involverad i Afghanistan under Sovjetinvasionen som med CIA backade upp rebellerna med vapen för terrorism och fundamentalistiskutbildning i Islam. Bland dem som tog emot vapen fanns den som skulle grunda al-Qaida.

Klädd i en falsk muslisk skepnad av enbart för att så split och våld i världen mot demokratins utveckling, väg till samförstånd och människors frihet. Väst skulle då träda fram som en befriare.

Zbigniew Brzezinskblir sedermera  ledaren för Trilaterala Kommissionen.

Sovjet skulle få sitt Vietnam.  Bakom döljer sig i det okända för allmänheten en långsiktig plan. Sovjetinvasionen 1979-1984, skulle ge en ny kris för världen, som kom genom 911. Ett nytt krig förklaras mot världsterrorism.

Bin Ladin skapade al-Qaida (basen) 1988 baserat på amerikansk krigskunnande. Ett konglomerat av nästan helt oberoende verkande islamiska terroristceller spridda i minst 26 länder,” skriver indiska journalisten Rahul Bhedi. Basen grundades i gränsstaden Peshawar i Pakistan för arabiska mujahedin-soldater.

Nätverket har bildats att uföra angrepp  i såväl väst som öst och i Ryssland. En tidigare artikel visar detta.

Iraks utrikesminister Hoshiyar Zebari hävdar nu, enligt The News Tribe, att Iraks medverkan

“Vi har en gedigen information och underrättelser som medlemmar av al Qaida terroristnätverk har gått i andra riktningen, till Syrien för att hjälpa, för att sköta kontakterna, för att utföra terroristattacker”, sade han på en presskonferens i Bagdad.

Minst 28 människor har dödats och 235 skadades i två bomber riktade mot säkerhetsstyrkor genomförda av en al-Qaida-filial i Irak, en filial som stöder “jihad i Syrien”. Detta enligt en arabisk källa The National.

En massaker på 15 medlemmar av klanen al-Berri i Aleppo skedde nyligen. Videofilmade bilder kom ut på Internet om al-Berri i Aleppo,

Cold blooded terrorist FSA murderers executing Al Berri members in Aleppo

Video visar män, som ingick skulle vara ledare av en fruktade lokal milis, som ställs upp mot en vägg och skjuts med Kalashnikov.

FN-insatsen i Syrien rapporterar att rebellerna i Aleppo nu beväpnade med några tunga vapen, inklusive stridsvagnar och de säger att helikoptrar, tunga kulsprutor och artilleri också används i striderna. Frågan är då varifrån kommer dessa vapen? 

The Guardians korrespondent i Beirut, Martin Chulov, redovisas i en artikel publicerad på måndagen att ett stort antal utländska jihadister har passerat in i Syrien från Turkiet.”

Han citera syriska invånare och en turkisk smugglare Guardian sade att “många av de män har kommit från Kaukasus, medan andra hade kommit från Pakistan, Bangladesh och arabstaterna runt Gulfen .”

Den tillade att ledarna för beväpnade terroristgrupper inom Syrien har medgett att

“cirka 15-20 utländska  har korsar varje dag sedan mitten av juli, försöker uppskattningsvis blir 200-300 utlänningar i Syrien” och har kontakt med de grupper som finns inne Syrien “som åtminstone delvis delar deras ideologi.

Dessa utländska grupper kommer sannolikt att blir än fler. Aktiva grupper finns som lägger vägbomber mot regimens mål, bl.a då av Jabhat al-Nusra och Ahrar al-Sham grupper, som har erkänt att de följer al-Qaida åsikter.

Rysslands FN-sändebud Vitalij Churkin försvarade sitt veto och sade att Syrien har blivit ett ombud för rivaliserande regeringar:

“Det handlar om förändringar, några oväntat från våra västerländska kollegor, som ett resultat av ett militärt ingripande i Irak att  skapa förändringar i den politiska strukturen”

En väldig geopolitisk kamp utkämpas nu i Syrien som inte har något alls att göra med det syriska folkets intresse och som inte är intresserade av att ingå som ett föremål för denna typ av geopolitisk envig”, sade Churkin.(Daily Telegraph 20 Juli 2012)

Rysslans har vetskap om att Nato-länderna redan smugglat in luft-värnsmissiler i Syrien, vilket bedömare i Moskva betraktar som ett strategiskt misstag.

Förre FN-chefen Kofi Annan lämnar uppdraget i augusti som medlare i Syrienkonflikten. Samtidigt blir de humanitära konsekvenserna av konflikten värre. Närmare tre miljoner syrier kommer behöver matdonationer det närmsta året, enligt en FN-rapport.

Han gjorde verkligen sitt jobb. Men han insåg tydligen västmakternas tystnad som det godkännande av totalt terrorkrig mot regimen var det verkligen  sökte. Han kunde därför  inte sitta kvar som staffagefigur skulle bara underlätta västs militarisering av konflikten.

Vad är nästa steg? De avser  använda  nästa G 20-mötet i Mexiko att  “nästa steg mot en syriskledd politisk övergång”, enligt USA:s UD-talesman och då även överväga militära alternativ. G 20 kan då blir en plattform för att runda säkerhetsrådet. Obama har sagt ja till att CIA stöder upproret mot president Bashar al Assad .

Det finns uppgifter om att 6 000 araber, afghaner och turkar har rekryterats  och utbildats av CIA att sättas in i Syrien. Syrien rapporterar dagligen gripanden av dussintals utländska terrorister från olika nationaliteter.  Samma mönster återupprepas från Afghanistan. Här börjar en infektionen med “terrorvirus” runt om i världen med CIA som  sponsor.

Det här inlägget postades i Demokrati, Framtid, Globalisering, Informationskriget, Islam, Krispolitik, Nato, NVO, Okategoriserade, oljan, Opinionsbildning, Ryssland, Syrien, Trilaterala Kommisionen, Utikespolitik. Bokmärk permalänken.