ABRAHAM LINCOLNS “GREENBACKS” – DEN SKULD- OCH RÄNTEFRIA DOLLARN

Lincolnsgreenback

För att finansiera Nordstaternas armé i inbördeskriget 1861, närmade sig president Abraham Lincoln de europeiska bankerna som kontrollerades genom privata händer.

De var intresserade av ett inbördeskrig som skulle splittra den nya fria nationen. Ett enat USA skulle frånta dem en ekonomisk kontroll över USA. Krig skuldsätter nämligen och ingår i att öva kontroll på nationer.

De krävde 24 – 36% ränta. Lincoln vägrade och istället kom en ny lag om betalningsmedel, Legal Tender Act of 1862. Lincoln insåg vad det rörde sig om. I tal säger han:

 

Pengarnas befogenheter får angriparen att agera mot nationen i fredstid och konspirerar mot dem i tider av motgång. Bankkrafterna är mer despotisk än en monarki, fräckare än envälde, mer själviska än byråkrati.

 

De fördömer som alla som ifrågasätter deras metoder som offentliga fiender eller kasta mörker över sina brott.

 

Jag har två stora fiender, den sydliga armén framför mig och bankirerna i baksätet. Av de två, är en på min bak min största fiende. [Som den mest oönskade konsekvens av kriget … medför] Företag har stigit upp på troner till höga positioner i en era i av korruption. Pengarnas makten i landet kommer att sträva efter att förlänga sitt styre genom att arbeta på de fördomar av folket tills rikedom aggregeras i händerna på ett fåtal, och Republiken förstörs. ” –

Enligt denna nya lagstiftning, utfärdade presidenten Lincoln $ 449.338.902 i räntefria sedlar, som kallades ”greenbacks” med dess gröna baksida med ett grönt bläck i tryckningen. Det lära betyda sambandet jordbruket och växtligheten.

 

Det fungerade som lagligt betalningsmedel för alla skulder, för all offentlig och privat verksamhet och för att finansiera inbördeskriget.

 

Detta grundlade för en nationell och statsägd centralbank för en tid. Denna skuldfria dollar var för staten räntefri som hade gett väldiga besparingar om det hade fortgått.

 

Protesterna var stora från Europa:

 

Om denna bedrägliga finanspolitik, som har sitt ursprung från Nordamerika, skall bli inrättad som en modell, gör att regeringen ger ut sina egna pengar utan kostnad. Den kommer då att betala av skulder och bli utan skuld. Det kommer att få alla pengar som är nödvändiga för att bedriva sin egen handel. Det kommer att bli ett välmående utan motstycke i världshistorien. Världens hjärnor och välståndet i alla länder kommer att gå till Nordamerika. Detta land måste förstöras annars kommer det att förstöra varje monarki på jorden. “(London Times, 1865).

 

Mordet på Abraham Lincoln sker den 14 april 1865. Det sker 41 dagar efter att hans andra installation som president och bara fem dagar efter att General Lee kapitulerade vid Appomattox.

President Lincoln belv skjute av John Wilkes Booth på Fords Theater.

GGMcGeerNära 70 år senare år 1934 i det kanadensiska underhuset kom ett avslöjandet om mordet genom en kanadensisk advokat, Gerald G. McGeer. Han hade erhållit bevis ur offentliga register som tillhandahållits honom genom Secret Service-agenter vid rättegången mot John Wilkes Booth och efter Booths död.

McGeer uppgav att det har visat sig  att John Wilkes Booth var en legosoldat i “Röda Handen” som arbetade för de internationella bankerna. Hans tal skall har rapporteras i en artikel i Vancouver Sun, daterat den 2 maj 1934 där McGeer förklarar vad som skett:

 

Abraham Lincoln, som befriade slavar, mördades genom intriger genom en grupp företrädare för internationella bankirer, som fruktade presidentens nationella kreditambitioner. Det fanns bara en grupp i världen vid den tiden som hade någon anledning att vilja döda Lincoln. De var de män som var motståndare till hans nationella valutaprogram och som hade använts för hela inbördeskriget baserat på hans policy om Greenback-valuta.

Det här inlägget postades i Abraham Lincoln, Bank och finans, Bankreformering, USA. Bokmärk permalänken.