ALLIANSENS KRISADE SAMHÄLLSUTVECKLING.

 KRISADSAMUTV2

TID FÖR ATT TÄNKA OM I PARTI OCH POLITIK. OMTANKE!

 

Listan på krisade områden har blivit lång i en reell utveckling, underhåll och de långsiktiga perspektivet och den hållbara utvecklingen. Arbetslöshetens höga nivåer består. Alliansens ambition är att öka marknadsinflytandet och väg till mer samhällsprivatisering.

Vi släpper från oss tillgångar och utveckling försvagar nationell självständighet. Det kortsiktiga dominerar.

 

Men i högsta grad är det mänskliga perspektivets som förloras. En devalvering av det mänskliga värde har skett i kostnadsjakten. Jobbens hets och ohälsa ökar. Dödsolyckan i koksverket i Lulå visar brister. Gamlas tvångsvård i hemmet är ett nytt begrepp. Välfärd urlakas.

 

Alla dessa områden i kris skulle kunnat identifierats som mål för en ny regering att förändra och med detta också ett reellt programmet för tillväxt och riktiga arbeten bort från sysselsättningspolitik.

Vi är i ett systemskifte från ett socialt orienterat samhälle till att bli marknadsorienterat. Sociala relationer går mot ekonomiska relationer. En neutralisering av människan själv som primär grund får samhället får stora konsekvenser.. 


Mittenpolitik innehåller en allmän väg om mer jobb, mer och bättre utbildning. bättre sjukvård, bättre försäkring och trygghet. Viktiga frågor. Ja!

 

Men var sker konkret tillväxt och utveckling om den inte uttalas. Vad är ett framtidsparti annars. I alla områden krävs samverkan mellan partier som vill utveckla Sverige för det gemensamma bästa för en hållbar och demokratisk framtid.

Går det att förändra? Ja allt går att vända om viljan och insikten finns. Frågan är generell världen runt. Alla brottas med samma frågor. Även en internationell välfärd och samförstånd behövs.

Global frihandel som sker på en nationell bekostnad är som att såga ned fruktträden för att få frukten. Sågas trädet finns ingen ny frukt. Hållbar utveckling blir omöjlig.

Det vanvettiga marknadstänket är att om inte en ohämmad frihandel får ske då är det protektionism. Alla partier måste tänka till.

Det här inlägget postades i Allianspoltik, Förnyelse, Framtid, Människan och värdet, Marknadspolitik, Miljöpolitik, NVO, Nyliberalism, Organisationsfrågor, Postdemokrati, Rättvisa, Samhällsvision, Socialdeomkrati, Strategisk utveckling, Systemfel, Utveckling, Välfärd, Värderingar. Bokmärk permalänken.