VAD ÄR VÄNSTER OCH HÖGER? DEMOKRATI UTAN VAL?

 Pax
Frågan är ställd av ledaren för S. Vad är vänster och höger? Kraftig debatt pågår nu där Vänsterpartiet inte är tänkbar part i en regering. Frågan om samhällsutvecklingens innhåll är dunkel. Även med S finns en privatisering med i välfärden trots att svensk opinion vill ha stopp på detta. Marknaden vill ha ett inflytande och att bli verksamma i tjänstesektorn. Ända sedan 70-talet finns ett informationskrig mot välfärdsstaten. Mycket är psykologi för att avledda folks medvetande. Konflikter och kris, inbilldade eller verkliga, river det forna för att bygga det nya. 

Tyske filosofen George Willhelm Friedrich Hegels (1770-1831) utvecklad dialektiken om idéns självutveckling

 Filosofen Hegel menade att om man skapar två motsatta krafter- Tes vs Antites. Detta leder dem till att bekämpa varandra. Då får man den tredje kraften i mitten. En konfliktteori till förändring.

Finns detta i politiken? Man kan verkligen undra?

 Kapitalism och kommunism har skildrats som tes och antites. Konflikten i efterkrigstiden. Öst hatade väst. Väst skulle skydda sig tillsammans med sina vänner mot världsfienden. En världsarmé byggdes.

 Syntesen har skett i Kina där de två krafter förenas 1985 på Himmelska Fridens Torg. Föreningen börjar efter Vietnamnkriget.

Vi kan också se denna konflikt mellan samhällets och marknadens frihet och rätt.

Är då S och M tes resp antites? Konflikten mellan vänster och höger ska nu bädda för mittenvägen.

Begreppens innehåll har förändrats för att psykologiskt avleda medvetande och driva utvecklingen i en önskad riktning och hjälper dem att behålla maktkontrollen. Ja vem är de???

En politik för folket med välfärd tillsammans med privata marknadskrafterna. Ja vad är då höger och vänster i detta? Den drunknar i det som är samhället i marknadens värld.

Det här inlägget postades i Demokrati, Krispolitik, Marknadspolitik, Maskopi, Moderaternas politik, Nyliberalism, Opinionsbildning, Paradigm, Postdemokrati, Privatisering, Propagandans makt, Socialdemokrati, Strategisk utveckling, Sveket mot Sverige, Systemfel, Välfärd, Värderingar. Bokmärk permalänken.