SVERIGE TILLHÖR AMERIKAS FÖRDOLDA STATER

Amerikas-stater
I denna tredelade dokumentär SVT får vi en unik inblick i hur det gick till när USA byggde upp och utvecklade det mest avancerade övervakningssystemet någonsin i strid mot sin egen författning.

President Bush ljög öppet inför den amerikanska allmänheten. Vi ser en världspolitik och ekonomi som undergräver sig själv. Den verkar i vårt eget land. Högerpolitiker samverkar och bejakar. Krigspolitik och säkerhetspolitik hör ihop.

SVERIGES samarbete med CIA avslöjas nov 2010 via Norge. Övervakning sker även av svenskar.

I den amerikanska ambassadören Michael Woods rapport hem till Washington, som “Dokument Inifrån” läst, står det bland annat:

 

 ”Det nuvarande politiska klimatet i Sverige gör alla formella överenskommelser om information för terroristspårning mycket svåra. Det nuvarande informella upplägget fungerar bra, enligt de svenska tjänstemänne

 

Den amerikanska ambassadören skriver också att

… det informella samarbete som pågår inte skulle passera en granskning i riksdagen och att det kan stå i strid med den svenska grundlagen. Därför är det “bäst att fortsätta som förut.

Justitieminister Beatrice Ask förnekar all kännedom om samarbetet, enligt AB 5/12 2010

 

Jag känner inte alls till vad det här handlar om, säger hon när Dokument Inifråns reporter konfronterar henne med uppgifterna.

Men enligt dokumenten som Dokument Inifrån läst är det fler än tjänstemännen som känner till samarbetet. När statsminister Fredrik Reinfeldt 2006 skulle göra sitt första besök i USA fick den dåvarande amerikanska presidenten George Bush rådet att han bör tacka Reinfeldt för samarbetet. Men gesten skulle ske i enrum.

Trots att så mycket offentliggjort finns ändå ett “blånekande” och försvar att det som sker är gott enligt talesmän från höger. De slår sig på bröstet och säger att de har hjärta och vi är måna om folket. Ett ljug som hotar vårt land.

Svenska FRA blev en nyckelspelare i den amerikanska underrättelsetjänstens projekt NSA för att hacka och ta kontroll över användares datorer. Detta har sträkt sig öster ut.

Ett spel sker genom trion Reinfeldt, Bildt och Borg i M som för oss än mer baklänges och nu säga att det finns inget utrymme samhällets välfärd.

http://www.svtplay.se/video/2264806/dokument-utifran/amerikas-fordolda-stater-avsnitt-2

Det här inlägget postades i Allianspoltik, Demokrati, NSA, Sveket mot Sverige, USA. Bokmärk permalänken.