Reinfeldts dröm i Almedalen 2011

“I have a dream.”

Reinfeldts visionära dröm blir till sitt innehåll att alla ska arbeta långt upp i åldrarna i ett samhälle som varken innehåller en utveckling för människorna, långsiktiga samhällsplaner eller rättvisa. Den forna vägen som byggde på rättvisa var här ett bakåtsträvande för antivägen till det nyliberala samhället! Gott är nu ont. Det som var sant är falskt. Högern är “den nya vänstern”.

Reinfeldt drömde om en värld utan Aftonbladet. Det skulle vara en fascinerande värld. Då fanns inte kritiken. Då finns ingen som sa emot. En värld utan demokrati. Det var drömmen.

Idélösheten kommer av att Alliansen inte bygger på en sann ideologi om vad som är ett samhälle. Samhällets utgångspunkt bygger på RÄTTVISA. Utan rättvisa faller samhället sönder och då kommer polisstaten som en följd för att tvinga folket att följa ordningens makt. Detta kan vi se i omvärlden.

En stor och väldig brist inom Moderaterna är att den nya vägen saknar verklighetsförankrade samhällsanalyser. Reinfeldts bok visar på detta. De olika reformerna som utförsäkringen saknar grundläggande och prövade orsaks- och konsekvensanalyser. Utgångspunkten är istället ideologiska värderingar av samhället som kommer före faktiska orsaker. Reinfeldt har skildrat att folket bär på defekta karaktärer. Finanskraschen genom Riksbankens finansreform 1985 skapade flodvågen i det svenska samhället. Krisen skapade nya kriser med sjuka och arbetslösa. Folket ställs till svars genom idén om välfärdsdöden. “Vetenskapliga” rön används för bekräfta hypoteser och myter. Reinfeldt har talat om: Myten om det sovande folket! Myten om det mentalt handikappade folket! Myten om det fuskande folket! Myten om det sjuka folket!

Det här inlägget postades i Blockskillnad, Finanskrisen, Frihet, Ledarskap, Liberalism, Myter, Orättvisa, Utopi. Bokmärk permalänken.