“ALLA SÅ ENTUSIASTISKA ÖVER ISDS ” – JUNKERT GÅR EMOT EU-KOMMISSIONEN

junckernyordfEU

Mycket tal har gällt Sverigedemokraterna och extremismen. Men det verkliga hotet mot en demokratisk framtid kommer uppifrån från höger.

Cecila Malmström vill tidigare lyfta bort skiljedomssystemet ISDS ur EU handelsavtal, där demokratiska beslut, hälsa, miljö och fackliga rättigheter kan med en ny politik och nya avregleringar uppfattas som handelshinder.  Senare kommer ett kontrabesked. “Clean verision” att EU är för ISDS.

Ett fall som uppmärksammats, när Philip Morris hade en tvist med  Australien och ville ­inte förlora pengar. Australien ville minska rökningen eftersom 16 000 människor i landet varje år dör av rökning. Vinst före hälsa.

 Philip Morris hittade en klausul i Australiens fri­handelavtal med Hongkong från 1993 och krävde att frågan ska avgöras av en skiljenämnd i Singapore.

När Cecila Malmström blir förhörd  för att tillträda ny post i EU-kommissionen att leda förhandlingar om ett nytt frihandelsavtal mellan EU och USA säger hon:

– kommer kommissionen att förhandla fram ett rimligt och balanserat handelsavtal med USA, i en anda av ömsesidig och ömsesidiga fördelar och öppenhet. Europas säkerhet, hälsa, sociala och dataskyddsstandarder eller vår kulturella mångfald kommer inte offras på altaret av frihandel. Ingen begränsning av behörigheten för domstolar i EU: s medlemsstater kommer att accepteras i detta sammanhang

 

http://blogs.ft.com/brusselsblog/2014/09/30/malmstrom-vs-selmayr-the-tale-of-the-track-changes/

Sedan dyker det upp EN “clean verision” av det sagda. Malmström säger att “i själva verket är alla så entusiastiska över den ISDS” … är inte skrivet av mig!

Men under utfrågningen säger Malmström senar  att hon nu stöder ISDS-systemet, och medgav att EU kunde använda revideringar av ISDS

Detta sätter Malmström i en mycket besvärlig situation, inklämd mellan EU-ordförande och  hennes nya post i EU-kommissionen som verkar vilja få bort ISDS ur förhandlingarna med USA.

Citat tillskrivs nämligen Jean-Claude Juncker som är den nya EU-ordförande.

Jean-Claude Juncker, var Luxemburgs premiärminister 1995-2013. Han var även landets finansminister 1989-2009.

”Står för överstatlighet”

Jean-Claude Juncker beskrivs ofta som en ”federalist” som vill stärka och utvidga EU:s makt.

I en tid när den EU-kritiska opinionen växer står Juncker för överstatlighet och strävar efter ett Europas Förenta Stater, hävdar hans kritiker. ”Europas farligaste man” basunerade den brittiska tabloiden The Sun ut i början av juni.

http://www.svt.se/nyheter/varlden/jean-claude-juncker-ar-kontroversiell

Kraftiga antieuropeiska rörelser finns efter kriser och EU-valet. Med denna hållning från Juncker rör detta sig om koncept av frimurare.

Tanken om  Europas Förenta Stater är en vision av franska frimurare “Grand Orient de France” som kommer upp samtidigt som USA bildas 1776 som Amerikas Förenta Stater. Fransmännen gav stöd ekonomiskt och militärt till den amerikanska revolutionen mot Storbritannien  

«Bilderberg 2014» valde Köpenhamn, Danmark som sin mötesplats

Jean-Claude Juncker var närvarade den 29 maj 2014 i Bilderbergs möte i Köpenhamn. Han säger att han inte bryr sig för protesterna mot EU-vägen.

http://m.strategic-culture.org/news/2014/05/29/bilderberg-elite-gather-denmark-circle-their-wagons.html

Jean-Claude Juncker som kandidat att bli ordförande för EU var han på en charmoffensiv i EU-parlamentet och lovade där att inte arbetade för ett Europas Förenta Stater.

Jean-Claude Juncker utfrågades under två dagar av partigrupperna i EU-parlamentet inför omröstning som ska göra honom till ordförande i EU-kommissionen.

Inför den EU-skeptiska EFDD-gruppen avvisade Juncker utsagan om att han skulle vara federalist. Men i nästa andetag kommer det:

Vi måste se till att de fyra grundläggande friheterna i fördraget inte kommer till skada, sade Juncker och syftade på friheterna för personer, varor, tjänster och kapital.
www.europaportalen.se/2014/07/juncker-jag-ar-inte-federalist
EUfreflow

Detta koncept utformat av Europas storföretag i tankesmedjan ERT 1991 direkt till EU-kommisionen.  Ett nyliberalt affärsprojekt. PG blev en vald ordförande 1982. Människor är här endast en parallell till varor och kapital på en marknad. Ett marknadskommando med andra ord.

EN OLJEBARON ÄR VALD TILL ENERGI- OCH KLIMATKOMMISSIONÄR  LEDA KLIMATPOLITIKEN

I november tillträder den nya EU-kommissionen. Energi- och klimatkommissionär blir spanske oljebaronen Miguel Arias Cañete. Det har upprört miljöorganisationer i hela Europa. Cañete kommer från en mäktig familj med vittgående förgreningar i både politiken och oljeindustrin.

PS

We decide on something, leave it lying around and wait and see what happens. If no one kicks up a fuss, because most people don’t understand what has been decided, we continue step by step until there is no turning back.” – Juncker (taget från wiki)

En påminnelse om Monnetplanen

Monnetquote

Det här inlägget postades i Avregleringar, Demokrati, ERT, EU, EU-rätt, Europa, Finansmakten, Framtid, Globalisering, Internationella relationer, ISDS, Lobbying, Natiomalism, NVO, Nyliberalism, Paradigm, Politisk union, Postdemokrati, Samhälle, Strategisk utveckling, Systemfel, Tankesmedjor, TISA, USA, Väffärdsstaten, Vinst, WTO. Bokmärk permalänken.