VAD ÄR SKILLNADEN MED VÄSTKAPITALISMEN OCH KOMMUNISMENS ÖSTSTATER. FINNS ALTERNATIVET?

TOPPVALDE

Högervänner använder gärna slagord i retoriken. Två världssystem har dominerat världen.

Den ena blir en avkomling från den andre i syfte att sprida en kaosekonomi, konflikter och söndring av det sociala och medmänskliga samhället. Krisekonomier har gällt under 30-tal, världskrig, inbördeskrig och terrorism mot demokratisering i öst och väst.

2000-talet kapitalism består i finanskapitalismens utveckling. Vinster på ägande, att köpa och sälja förmånligt utan att nya vinster erbjuder avkastning i nya arbeten och samhällsnytta. Snarare tvärtom. En parasitering på hushåll och nationer.

Utsidans ekonomi formas överstatligt.

Tal i kapitalism och traditionell kommunism är ohållbar. Båda skapar förtryck och fattigdom.

Både är ytterligheter i att äga allt. Totalt privata ägande vs statligt ägande inkl människor som sitt medel att bruka som en vara

Kommunismen och kapitalism kränker människovärdet. Leder till auktoritära väldet. Efter 70-talet kom finanskapitalismen. Vinster utan ny nytta. Endast ett nytt ägande överallt. Vinster på luftslott och skuldsättning av övriga.

Det fria samhället förutsätter fria människor. Framtid tillhör samhället och inte marknaden. Framtidens stora frågor gäller en långsiktig omställning med mål för ett nytt samhällsbygge, samverkan och välfärd för det hållbara samhällets infrastruktur och energiomställningar.

Nationen är bäraren av detta. Självständighet en nödvändighet. Marknaden kan var medhjälpare i bygget. Främst behövs en utveckling nerifrån-och-upp på grässrotsnivån

Ett fredssamhälle behöver byggas på ett solidarisk internationell grund till stöd stöd.

NVO-visionen om finansens världsherravälde, måste hela internationella samfundet och dess förkastas som samhällsfientligt. Ett hot mot mänskligheten.

Det här inlägget postades i Ägarskap, Allianspoltik, Anarkokapitalism, Avregleringar, Ekonomi, Europa, Fattigdom, Finanskapitalism, Framtid, Globalisering, Investeringspolitik, Kapitalism, Kommunism. Bokmärk permalänken.