BOENDET – EN SAMHÄLLSFRÅGA ELLER KASSAKO FÖR FINANSEN

BobubblanCashFlow

Alliansen förmådde aldrig att skapa en bostadspolitik. Kommunerna skrattade mest åt förslag om baracker och ut­hyrningsrum. Under åtta år har bostadsbristen fått öka utan att någon tagit ansvar.

Istället för att bygga hyresrätter omvandlades de bostadsrätter.Konkurrensen om bostäderna har drivit upp priserna. Nyligen såldes en etta på tolv kvadrat­meter i centrala Stockholm för 2,8 miljoner kronor. En trea i Kista säljs för 3,7 miljoner, en tvåa i Linköping för 2,4 miljoner.

En utpressning av hushåll. Unga människor tvingats utnyttja de möjlig­heter som står till buds för att kunna flytta till jobb och utbildning i städerna. Stockholms befolkning ökar med 35 000 personer årligen, men samtidigt har det bara byggts ungefär 7 000 lägenheter och småhus.

Bristen på bostäder tisslar upp marknadspriser som ger kassaflöden till banker och bygger. Nya bostäder måste öka antalet.

Källa http://www.aftonbladet.se/ledare/ledarkronika/evafranchell/article19844034.ab

Det här inlägget postades i Allianspoltik, Arbete, Arbetsskapande, Bobubbla, Bostäder, Fattigdom, Finansens systemfel, Finanskapitalism, Finansmakten, Välfärd, Vinst. Bokmärk permalänken.