FORSKARE VARNAR: VAPENSSYSTEM MED INBYGGD ARTIFICIELL INTELLIGENS (AI)

Ai-vapenTEKNIKSPRÅNGET. SJÄLVSTÄNDIGA AUTONOMA VAPEN FÖR KRIG

Teknikens landvinningar är på gott och ont. Forskare varnar för en krigsteknologisk revolution för vapenutvecklingen, som kommer att göra “krig” än mer brottsliga, och omöjliga att få slut på.  En automatisering av krig. Science fiction blir verklighet.

Fysikern Stephen Hawking och Tesla-grundaren Elon Musk har krävt ett förbud mot autonoma vapen, underteckna ett brev med över 1.000 experter som säger att teknik skulle kunna driva fram “den tredje revolutionens krigskonst efter krutet och kärnvapen”.

Varningen gjordes i ett öppet brev från framtiden för Life Institute.

Brevet som nu publicerats av 1000 experter genom konferensen för artificiell intelligens 2015 i Buenos Aires.

Detta undertecknades också av Apples grundare Steve Wozniak och lingvisten och aktivisten Noam Chomsky.

De varnade för utveckling och utbyggnaden av sådana autonoma vapensystem. Det är redan genomförbar inom några år. De förutspår att AI vapen snart kan visas sig på den svarta marknaden

Robotsoldat“Autonoma vapen som identifierar och verkställer eliminera av mål utan mänsklig inblandning,” säger brevet.

“Artificiell intelligens (AI) tekniken har nått en punkt där utveckling av sådana system är – praktiskt taget om inte juridiskt – genomförbar inom år, inte decennier, och insatserna är höga.

“Autonoma vapen är idealiska för uppgifter som mord, destabilisering av nationer, dämpar ned befolkningar och selektivt dödar en viss etnisk grupp.

Att förutse ökningen av dessa krigsmaskiner i en tid som är så präglad av techno-vetenskap, verkar röra sig bara om en tidsfråga

ABC-reporten Joe Gelonesi har talat med två ledande filosofer som bär på djupt skilda visioner om tekniken och framtiden.

“Om någon större militär makt tar i bruk AI- vapen, då blir en global kapprustning nästan oundviklig. Autonoma vapen kommer att bli morgondagen Kalashnikov”

Professor Hawking har tidigare varnat för utvecklingen av AI som kan innebära slutet för den mänskliga rasen, berättar han för BBC förra året.

“När människor utvecklar artificiell intelligens, skulle den frånta oss våra egna händer och omforma sig själva i en allt snabbare takt”.

“Människor som begränsas genom långsam biologisk evolution, kan inte konkurrera med denna tekniska revolution utan bli ersatt av AI-utvecklingen”, berättade han.

Toby Walsh, professor i artificiell intelligens vid UNSW och NICTA, säger AI skulle kunna användas på ett produktivt sätt. Ett förbudet föreslogs endast gälla offensiva vapen.

“Det finns många bra användningsområden vi kunde använda robotar i slagfältet – t.ex att rensa minfält utan riskera liv” sa han.

Men professor Walsh varnade för att autonoma vapen är “en annan typ av hot jämfört med kärnvapen. Dessa skulle kunna “vara mer potentiellt effektiv. mer exakt och aldrig vilande”.

“Personligen tror jag krigföring behöver vara fruktansvärd och brutal”, sa han.

“Vi behöver den för att säkerställa att vi har krig som en sista utväg!”.

“Politikerna måste få se liksäckarna komma hem och vara beredda på att motivera varför de riskerade livet för våra söner och döttrar”.

“Detta kommer att eskalerar kriget om vi tror att de kan blir “mer kliniska och kirurgiska”.

Professor Walsh hoppades att rapporten från Convention of Conventional Weapons som hölls i FN: s Palais des Nations i Genève, skulle medvetandegöra hela frågan som “kommer att ha en ond påverkan på hela mänskligheten”.

“Vi kan rätta i detta i tidiga skede, eller så kan vi stå vi står bredvid och bevittna födelsen av en ny era av krig”, sade han.

Dr Michael Harre, lektor i komplexa system vid Sydney University, sade att forskarbrevet avslöjar att forskarna tar en mer aktiv roll att leda utveckling av krigsteknik än tidigare.

“Forskarna producerade massförstörelsevapen – de var ursprungliga kärnvapen – [och de] användes som ett politiskt verktyg”, sade han.

“Forskarna är bekymrad över vad de håller på med att utveckla, men att de nu inte nödvändigtvis intar en mer proaktiv inställning att hantera det själva.

“Vad dessa forskarna vill göra är att de är föreslår vi som forskare har ett ansvar för att hantera dessa frågor nu.”

En 18-årig Connecticut har visat redan vad som är möjligt . Han har byggt drönare utrustad med en pistol som här avfyrar 4 skott i en skog.

Den onda cirkelns process. Ont stegrar ont. Svärd föder svärd. Fred skapas inte med vapen. Den föder terror. Inget påstående. Tiden vittnar.

Reflektion:

UPPENBARELSERBOKEN 13:13


Och det (Odjret) gör stora tecken, det låter till och med eld falla från himlen ner på jorden i människornas åsyn.

Och det förför jordens invånare med de tecken som det fått rätt att göra i odjurets åsyn. Det säger till jordens invånare att göra en bild åt odjuret som har fått svärdshugget men kommit till liv igen.

Och det fick rätt att ge livsande åt odjurets bild, så att bilden också kan tala och se till att alla som inte tillber odjurets bild blir dödade.

Och det ser till att alla, höga och låga, rika och fattiga, fria och slavar, får ett märke på högra handen eller på pannan.

Och att ingen kan köpa eller sälja utan att ha märket, odjurets namn eller talet för namnet. 18Här behövs vishet. Den som har förstånd skall tolka odjurets tal, ty det är en människas tal, och talet är 666 (högmodets tal, den som är över alla andra och Gud själv)

http://www.dailymail.co.uk/sciencetech/article-3176461/AI-make-global-arms-race-virtually-inevitable-Stephen-Hawking-Elon-Musk-call-ban-automated-smart-weapons.html

Det här inlägget postades i AI, Automatisering, Forskning, Försvaret, Framtid och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.