DEN NYA VÄRLDSPOLITIKEN EFTER 1997

image

Dov S. Zakheim finansdirektör för Pentagon under Bushadministrationen hävdas vara hjärnan bakom 911.

Förverkligandet  av målen har formulerats i policydokumentet Clean Break, samt förverkligandet av målen för Project of New American Century.

Det hela handlar om att stärka den amerikanska globala överhöghet genom att skapa en ursäkt för att få en större militär närvaro i Mellanöstern där cirka 60 procent av de globala oljereserverna är belägna (PNAC-mål), samt förbättring av geostrategiska ställning för Israel genom att eliminera de viktigaste fiender Irak, Iran, Syrien som är Clean Break-målen.

Kopplingen med olja förklarar varför människor som Dick Cheney som gjorde sin karriär i oljebranschen och förstod att oljan blev knappa inom en snar framtid (”peak-oil”).

För övrigt skulle det vara ett misstag att uppfatta en alltför stora skillnad mellan de amerikanska och israeliska intressen, eftersom denna grupp utgör utan konkurrens den härskande klassen i USA, som bär alla spakar till makten.

Det visuella och skriftliga media, FED, Wall Street, tankesmedjor (AEI till exempel), Hollywood plus en stor mängd organisationer och tankesmedjor.

En är Project for the new American century (PNAC) som är en amerikansk neokonservativ tankesmedja i Washington DC, grundad 1997.

Avsikt:

  • USA måste utmana främmande regimer som är fientligt inställda till USA:s intressen och värderingar.
  • USA måste stärka politisk och ekonomisk frihet utomlands.
  • Acceptera ansvaret i USA:s unika position för att bevara och förlänga en världsordning som passar USA:s säkerhet, välstånd och principer.

Dov Zakheim har efterlyst ”några katastrofala och katalyserande händelse – som ett nytt Pearl Harbor” som är nödvändigt för att främja sinnesstämning som behövs för den amerikanska allmänheten att stödja ett krig i Mellanöstern som politiskt och kulturellt skulle omforma regionen.

911 är en sådan händelse. USA skulle genom detta uppfattas som om de vore angripna. USA går till försvar. Det framgår i president Bushs tal 11 sept. En ny världsfiende ska bekämpas tillsammans med allierade.

Al Qaida föddes i Afghanistan under Sovjets invasion 1979-1984 och väpnades av CIA .

Genom terrorverksamhet destabiliseras demokratiska vägar och hela regioner. Tre krig skapade stora sönderfall. En väldig migrationskris råder.

massflyktbat

Vilken sidaTy

Det här inlägget postades i Antikrist, Finansmakten, Framtid, Globalisering, Internationalism, Internationella relationer, ISIS, Krig, Ledarskap, Liberal revolution, Makt, NVO, Ny tid, oljan, Oljekrisen, PNAC, Postdemokrati, Samhälle, sekulariseng, slavdom, Systemfel, Tankesmedjor, USA, Utikespolitik, Världsbilden, Vinst. Bokmärk permalänken.