MIGRATIONSKRISEN. ETT KRIG MOT DEMOKRATIERNA

Migrationskriget

Nära 60 miljoner människor är på flykt i världen, och hälften är barn. Ett kaos som har sitt ursprung i tre USA-krig i Mellanöstern.

Europeiska regeringar och ovetande befolkning får nu bära ansvaret för flyktingproblemet. I 14 år har Europa stöttat Washingtons aggressiva militarism som mördat och fördrivit miljoner människor som aldrig lyft ett finger mot USA.

Är “migrationskrisen” ett krig att upplösa den nationella självständigheten inom EU? Nedsmittade med extremism. Ett krig mot de fria nationerna för en förbundsstat?

En politik från 1997 som skulle skapas genom projektet New American Century.” Europa försvagas och offras.Ödeläggelsen av länder som Irak, Libyen, Afghanistan och nu Syrien och Jemen har skapat ett flyktingproblem som aningslösa européer dragit på sig själva.

Ett krig mot terrorism som växter fram genom utbildning, beväpning och träning för krigsombud ör terror och krig i länder som inte är USA-anpassade.

Paul Craig, finansminister under Ronald Reagan, säger att USA:s och Natos angrepp mot arabvärldens sekulära länder gav inbördeskrig, terrorism och massflykt. Men feodala regimer som Saudiarabien är deras vänner.

I utbildning ingick den saudiarabiska Wahhabismen. De otrognas död. Sunni vs Shia, kristna och alla andra oliktänkande.

Kalla kriget återuppstår. I den kan en diktatur eller fiende kan resas upp i ett skede för ett sedan bekämpas med allierade som en gemensam fiende.Vi är nu i en sits där Europa får betala ett pris i ett migrationskrig att sänkas bortom demokrati och välfärd. Högerextrema krafter söndrar.

Terrorismens dimensioner är långt värre än vad som är sagt.

Världen håller på att ställas om inför våra ögon. Det ökade kostnaderna för migrationen ställer krav nedskärningar inom nationerna. Sverige larmar. Nedskärningar på alla områden till lägre utgifter.

Dagens kaos i Mellanöstern börjar i George W Bushs invasion i Irak 2003. Redan 1997 fanns 7 krig planerade. Tre är verkställda efter 911, som öppnade väg

Det påverkar inte regioner Mellanöstern, Afrika och Europa, ja  hela världen. Några europeiska länder med Storbritannien var USA:s vapenbröder i kampen mot världsterrorism.

En terrorism som USA själv har medverkat till under efterkrigstiden. Paramilitära aktioner har skett i militärkupper och revolter. Globaliseringen av ekonomin börjar efter Vietnamkriget. Välfärdsstater förstörs i nyliberalism:

Hilary Clinton: Vi skapade al Qaida!”Låt oss komma ihåg att de vi slåss emot idag finansierade vi för 20 år sedan. Vi ville inte att de inate skulle kontrollera det centrala Asien. Talibaner vapentränades och utbildades i den fruktade Wahhabism.

Demokratiska drömmarna väcks i Arabländernai arabvåren 2011. Al-Qaida-grupper från Afghanistan, Afghanistan och Irak ansluter sig, angriper och startar upp våldet med väpnade uppror.

Den demokratiska process blir ett blodbad. Ett kaos och flykt växer fram och river gränser bokstavligen.

En annan källa till flyktingströmmarna är konflikterna och fattigdomen i Afrikas Sahel-länder. Konflikterna hänger delvis samman med jihadismens spridning enligt ovan, i länder som Nigeria, Mali och Somalia, men fattigdomen hänger också ihop med andra europeiska och amerikanska försummelser..

IS-barbarernas framfart och jihadismens farsot kunde sprida sig i världen, främst i Mellanöstern och Afrika. Konflikten ger även det högerextrema. Två krafter mot nationer.

Med 911-dramat kunder George W Bush öppna Pandoras ask för världen där USA tar ensamt ledarskapet för världens framtid.

Europas anpassning till den nyliberala vägen, medverkan i krigsinsatser och USA blev till ett stor självbedrägeri.

EU kom till som  en fas nedmontera nationers självständigheter. Finanskris och åtstramningspolitik har förkrympt oss. TTIP är nästa steg undfallenhet. Politik utan folkets mandat!

Väntar EU nu på på att bli en politisk union. Är “migrationskriget ett krig mot mot den nationella självständigheten?

Blir flyktingkrisen ett “socialt  911” där  EU blir en förbundsstat, Europas Förenta Stater,  med en polismakt och ett försvar med Nato??? En vision som lika gammal som USA.

PS:

Förre brittiske premiärministern Tony Blair ber nu  ursäkt för Irakkriget inför Chilcot-rapporten. Starka anklagelser kommer om krigsförbrytelser. Han medger “misstag” som get  i uppkomst till den islamiska staten, men försvarar samtidigt en väpnad intervention av Irak för att får Saddam Hussein.

Han försvarar  sin politik i vad han kallar liberal interventionism.

http://www.theguardian.com/uk-news/2015/oct/25/tony-blair-sorry-iraq-war-mistakes-admits-conflict-role-in-rise-of-isis?CMP=share_btn_fb

http://m.hn.se/asikter/ordetarfritt/1.4410807-det-ar-usa-s-och-natos-krigforing-som-driver-pa-flyktingvagen?utm_source=m.facebook.com&utm_medium=referral&utm_campaign=redirect

http://www.svd.se/vi-maste-alla-betala-for-bush-krigsforbrytelse

http://www.oikonomia.info/?p=36963

Det här inlägget postades i EU, extremism, fascism, Flykt, Geopolitik, Krig, Krispolitik, Makt, NVO, Nyliberalism, Stefan Löfven, Sverige, Terrorism, USA. Bokmärk permalänken.