ORWELLS 1984 SOM EN PROTOTYP TILL DEN NYA AMERIKANSKA STATSMAKTEN

1984-ORWELL
John Brady Kiesling  var den första av tre amerikanska utländska tjänstemän att avgå, den 25 februari, 2003, för att protestera mot invasionen av Irak 2003. Hans avskedsansökan till utrikesminister Colin Powell spreds i New York Times och fick en stor spridning.

Han gör jämförelsen i utvecklingen av USA enligt Orwell 1984 – Krig för fred. Lögn som sanning.

Orwell blev väl insatt hur Teknokratin födde en falsk “vetenskap” som spelat en central roll i Hitlers Tyskland.

Amerikanska imperiet, innehåller aspekter av George Orwells dystopiska förutsägelse, 1984 som en obehaglig auktoritära mardröm som omringar oss.

Big Brother-liknande övervakning blir alltför sann. Utvecklade ur rädsla och fruktan genom skörden av terrorism. Under 50-talets McCharty-tidens förföljelse väckte skräck inför Sovjetinvasionen. Filmer och TV spred den i hemmen. En tankekontroll.

En global och dominerande försvarsmakt byggdes. Men den ryska revolutionen 1917 kom till genom finans- och affärsmän i väst  hyrde och sponsrade Lenin, Trotsky och Stalin för att blir en fruktad maktpol till USA. Upprustningen till en supermakt var emellertid en lönsam affär i denna krets. Om katten är vitt eller svart spelar ingen roll i detta avseende.

Big Oil, Big Pharma, och den mångfacetterade försvarsindustrin har upplevt exponentiella vinster eftersom de ständiga krigen lägger grunden för utrikespolitiken de facto – och är de stora bankernas belöning.

Men allt detta krig kräver den amerikanska regeringen förmår behålla stödet från allmänheten – och vad bättre sätt att vinna över dem än skrämselpropaganda av den andra?

Taktiken med ”spänningens strategi mellan det motsatta” gäller även idag. Konflikten mellan sunni och shia understöds.

Rebeller får vapen, utbildning och radikalisering med fruktade Wahhabismen, som är en mycket strikt fundamentalistisk eller exoterisk riktning inom sunniislam som grundades av Muhammad ibn Abd al Wahhab på Arabiska halvön på 1700-talet. De otrogna ska dödas.

Al Qaida växte fram genom USA-stödet 1979-1984, när Sovjet invaderade Afghanistan.

Terrorism blir här ett medel att undergräva demokratisk utveckling och de öppna samhällena.

Ett annan väg är en liberal och ockult värdeåskådningen i individualismens fokusering som att försvaga människosynen, mänskliga relationer och nationers hela sammanhållning. Mänskliga band byts ut mot de ekonomiska banden. Marknaden som det högsta världsorganet och vetenskapen som sanningsbäraren trots förfall.

När John Brady Kiesling, karriärdiplomaten, lämnat in sin avskedsansökan till utrikesministern Colin Powell, gav han en genomträngande kritikom  skeva faktorer drev både amerikansk inrikes- och utrikespolitik som omgav det onödiga kriget i Irak

“Vi sprider oproportionerligt skräck och förvirring i allmänhetens ögon, godtyckligt som förbinder de orelaterade problemen mellan terrorism och Irak.

Resultatet, och kanske motivet är att motivera en stor omfördelning av den krympande offentliga rikedom till förmån för dett militära och försvaga de garantier som skyddar amerikanska medborgare från regeringens  tunga hand regeringen.

11 september orsakade inte så stor skada på det amerikanska samhället utan pga  vi själva verkarde vara  fast beslutna att tillfoga detta på oss själva.”

” Oderint dum metuant “[Låt dem hata så länge de fruktar] bli mottot i tiden?”

Efter attackerna den 11 september 2001 blev det omedelbart uppenbart att amerikanska regeringen Bush hade sin jackpot till en biljett för krig för all framtid – det enda nödvändiga villkoret är sprida tvetydiga dimmor för att fyll allmänhetens ögon med skräck.

Sedan dess, under sken av nationell säkerhet, har Big Brother-liknande inhemsk övervakning blivit så grundligt förankrad i våra liv för att vara så gott som ignoreras av den allmänna befolkningen.

Som ett nödvändigt och smygande utväxt av massiv spioneri, övervakning och odla proxykrig för att skapa oro, flykt och destabilisering av samhällen

“Den politiska språket är utformad för att göra lögner till sanning och mord som respektabel, och ge ett intryck av soliditet till ren vinden”

Orwell noterade i sin 1946 essä “Politik och det engelska språket” denna iakttagelse som sammanfattar USA krigspropaganda i sin helhet – med det konstant regeringsstödet företagsmedia, som formar allmänhetens opinion för krig  mot terrorismen och uppfattningar om vad som utgör terrorism, och vem som är en terrorist.

I ett spel sprida en skev verklighetsuppfattning till folket, förblinda i historisk glömska, och tyst acceptera att låta sig bli matade, bygga en grundlösa patriotism, har regeringen inte hittat många hinder för att inympa stöd till trubbiga militära uppdrag.

Krig mättar varje aspekt av livet, när Pentagon meddelade nyligen att militära styrkor hade redan varit på plats i Jemen under två veckor, så fick allmänheten istället fokuserar sig på  primiären av  ”Captain America”.

Och strunta i all  de detaljer om markunderstöd till  Saudiarabien och Förenade Arabemiraten i Jemen för att bekämpa al-Qaida – en annan fraktion till USA  som är något mindre farligare terrorister för att hjälpa till att avsätta Syriens president Bashar al- assad.

Moderata rebeller är således i nyspråket en term för terrorister som det amerikanska imperiet finner som användbara krigsombud.

Terrorister och terrorism innehåller därför villkorliga termer. Naturligtvis misslyckades regeringen att förklara hur ett krig på begreppet terrorism utförs, när terrorismen är beroende av vilka omständigheter som gäller:

Genom detta inrättades en paranoida omgivningen så öppnades dammluckorna för att bekämpa terrorismen i USA.

Rädsla för terrorism – eller, mer direkt, främlingsfientlighet – utgör tillräckliga skäl för många att kasta bort grundläggande mänskliga rättigheter genom allt invasiva lagar och ledning. Ett kommandoorgan. Med detta undergrävs samhället bestånd. Friheten övergår  slaveri i fruktan.

Exakt detta varnade Orwell om i 1984 – och blir precis det som Kiesling  förutsade i sitt avskedsbrev.

KÄLLA
https://www.technocracy.news/index.php/2016/05/11/analysis-orwells-1984-exposed-instruction-manual-state/

Det här inlägget postades i Demokrati, Demokratur, Europa, Flykt, Främlingsfientlghet, Framtid, Frihet, Hat, Historierevision, Ideologiska definitioner, Individualism, Informationskriget, Irak, ISIS, Konspiration, Kontrollsamhället, Korståget mot välfärden, Krig, Krig och plundring som affär, Lobbying, Makt, Människan, Människan och värdet, NVO, Opinionsbildning, Rasism, Samhälle, slavdom, Tankesmedjor, Terrorism, USA, Utbildning, Utikespolitik, Väffärdsstaten, Världsbolagen, WTC, Yttrandefrihet. Bokmärk permalänken.