DET STORA SCHACKSPELET – ATT DRIVA KRIG OCH VÄRNA OM FRED SAMTIDIGT

image
Ett drama pågår i hissnande perspektiv. Att driva krig och samtidigt värna om freden.

Saudi-Arabien,Qatar, Marocko, Bahrain och särskilt de två första, gav alla bidrag till Clinton Foundation, medan Hillary Clinton var utrikesminister och USA:s utrikesdepartementet godkände omfattande vapenförsäljning, särskilt till Saudi-Arabien.

Vapeninköp har skett inte bara från från USA – utan också genom en vapenexport från Sverige. Så är även vi med i dubbelspelet. Uppgifter från Wikileaks.

Ådran strömmar ur Bushs neokonservativa källa under 90-talet i Project for New American Century (PNAC) att destabilisera världen.

Katalysen till världens. destabiliseringen sker genom 911.

Kriget mot världsterrorismen orkestrerad av USA själv

USA är en exceptionell nation. säger Hillary Clinton i sin dubbeltungade politik.

-Jag tror att vi fortfarande är Abraham Lincolns sista, bästa hopp på jorden.

Vi är fortfarande Ronald Reagans lysande stad på kullen

Vi är fortfarande John F. Kennedys stora, osjälviska, empatiska land … Faktum är att vi är det nödvändiga landet …

Oavsett hur svårt det är eller hur stora utmaningarna är, så måste USA leda.”

Detta kan till exempel innebära att beväpna fascister i Ukraina mot Ryssland, vilket Hillary Clinton tidigt ville.

Eller att beväpna rebeller i Syrien tillsammans med Saudiarabien, något hon planerade redan 2013.

Att se genom fingrarna med statskuppen i Honduras då kuppmakaren är USA-vänlig.

Eller att förhindra val, vilket hon ville göra med Palestina 2006. Hon menade att de bara skulle få gå till val om USA först hade riggat utgången.

I sina memoarer över tiden som utrikesminister, Svåra val, beskriver Hillary Clinton hur hon gång på gång pressat Obama att vara mer aggressiv militärt.

För att komma till de viktiga delarna av boken måste man dock först vada igenom smöriga historier om hennes familj, skryt om hur hon räddar blinda kinesiska dissidenter mot alla odds och kitschig poesi om mordet på Usama bin Ladin, ”en natt då månen var skymd av moln i Pakistan”.

I memoarerna är det ingen tvekan om hur hon ser sig själv; som en världsräddare och polis.

Om statschefer som inte lyder USA säger hon att de har dåligt uppförande, är nyckfulla och intriganta.

Hon läxar upp ledare i tredje världen med orden: ”Även om jag förstod deras känslor och vanor ansåg jag det vara viktigt att de tog på allvar hur fort världen omkring dem förändrades.”

När hon ska rättfärdiga mordet på Muammar Gaddafi skriver hon att han var en excentrisk person som ”utgjorde en bisarr och ibland skrämmande gestalt på världsscenen, i sina färggranna utstyrslar, sina amazoner till livvakter och överdrivna retorik”. När han mördats skrattade hon: ”Vi kom, vi såg, han dog.”

Problemet var inte folkets bästa utan Wall Streets när Gaddafi planerade inför en afrikansk valuta baserad på guldfoten. Den sista fria centralbankerna måste bort i NWO. De måste erövras i Mellanöstern. Efter 911 finns krigen

Alla invasioner rättfärdigas naturligtvis med tal om demokrati, och när USA dödar görs det på ett civiliserat sätt.

Som att Usama bin Ladens kvinnor och barn ska ha skonats då han mördades: ”Denna humana gest visade klart och tydligt vilka värderingar vi amerikaner bekänner oss till.”

Men när hon talar om Saudiarabien tystnar plötsligt allt tal om demokrati.

Då heter det att partnerskapet mellan USA och Saudiarabien ”står på solid grund”, för även om landet har en annan kultur är ”vårt samarbete till nytta för amerikanska intressen”.

Den skola som Hillary Clinton tillhör har länge varnat för att världen är på väg att falla ner i ett fientligt kaos om inte USA griper in.

Tankesmedjor som PNAC och tänkare som Zbigniew Brzezinski har i 15 års tid talat för att USA behöver använda EU för att splittra upp Ryssland, effektivt utnyttja splittringen mellan sunni och shia samt avstå från krav på demokrati i länder som Kina och Saudiarabien. Henry Kissinger menar i sin senaste bok World order, som Hillary Clinton hyllat, att kaoset som uppstod efter USA:s invasion av Irak är ett bra kaos som kommer ge frukt på längre sikt.

Detta är en del av en analys i ETC av KAJSA EKIS EKMAN.
http://www.etc.se/ledare/hillary-clinton-ar-en-klassisk-imperialist

Det här inlägget postades i 911, Abraham Lincoln, al Qaida, Bank- och finanskriser, Hillery Clinton, ISIS, Kalla kriget, Krig och plundring som affär, NVO, oljan, PNAC, Putin, Qatar, Ryssland, USA. Bokmärk permalänken.