GUDS BUDSKAPEN OCH FRÄLSNINGSPLAN TILL HELA VÄRLDEN – “SANT LIV I GUD” – www.slig.se

“True Life in God” eller “Sant Liv i Gud” – www.slig.se är Guds budskap till hela mänskligheten i alla kulturer och till Kyrkan i Väst och Öst att återförena sig. Hela Guds frälsningsplan gäller detta. Nyligen har biskopar, präster och lekmän från kyrkor runt om i världen samlat sig i Ryssland för väg till Enhet.

1917 kom kommunismen Ryssland som Maria i Fatima förvarnade. 1988 kom Kristi budskap att kommunismens som den röde Draken skulle falla (Uppb.12) . Det skedde den 9 nov 1989 då Berlinmuren föll. Guds verk.
Utan detta råder oenighet. Budskapen om försummelsen är mycket stränga. Gud förbereder sin ankomst. Många själar kan gå förlorade i denna mörka tids avslut. Gud vill rädda. Kom som du är. Säg ja i detta jordeliv. Kristi tid ska ta över i kärlek för fred och enhet. Ett stort löfte finns om Påskens enhet för alla kyrkor. Ett gemensamt datum för öst och väst.

Sant Liv i Gud 32:a årsdag

“Den 28 november 1985 i Dhaka, omkring klockan 11 på förmiddagen började Vassulas liv ta en helt ny vändning. Vad som hände och hur det hände kan ingen, inte ens hon själv, fullt ut förklara eller förstå”. Så sade kardinal Telesphore Toppo, Indien, i ett tal för drygt tio år sedan. 32 år efter Vassulas första kallelse kan vi fortfarande förundras över i vilken enkelhet detta startade. Det som vi idag ser utspritt över hela världen startade i ett litet hus i Bangladesh. Hon har rest runt världen år efter år i 25 års tid.

Vi kan studera budskapen med stor förundran, avslöjande om Bibelns innehåll och en rad besannade förutsägelser. Guds oro över oss är som en Pappa med Maria som en Mamma föross. Kristus stora önskan är att Kyrkan enas. Aldrig var det önskat att den skulle delas upp.

Jesus gav Petrus ämbetet

– Så säger ock jag dig att du är Petrus; och på denna klippa skall jag bygga min församling, och dödsrikets portar skola icke bliva henne övermäktiga./Mat 16:18

Och Maria är också Kyrkans moder. Hon födde Gud son. Hans Kropp och blod. Kyrkan är en levande enhet med Kristus. Jesus och Maria är centralgestalter i kristendomens frälsningslära. Hon är medfrälserska. I Ryssland är Maria högt vördad-.

Ryska folket vänder sig bort från det kommunistiska systemlivet har anammat en annan väg en återvändo till den kristna grunden. En väg väst inte ser. Det byggs ca 1000 kyrkor byggs per år eller 3 per dag. De har öppnats mer än 800 kloster, som har fyllts med unga munkar och nunnor. I de stora städerna har kyrkan gymnasieskolor och här finns kyrkans skolor för en fortutbildning.

Allt tog märklig nog sin vändning 1988. 1000 år efter det ryska folkets kollektiva dop. Ryssland som en kristen nation. 1988 började en aldrig tidigare skådad stor väckelse i kyrkan som omfattade hela vidden av det forna Sovjetunionen, berättar en av ledarna för den de ryska ortodoxa kyrkan Hilarion i ett föredrag den 17 okt 2014 i Neapel.

I september 2017 genomförde TLIG en pilgrimsresa.

det är Jag, Gud, som skapade Ryssland till att förhärliga Mig, och det är genom henne som ljus skall stråla ut från hennes mörker; det är genom hennes ljus som er generations hjärta skall upplysas med kunskapen om Min Härlighet; Jag skall utgjuta Min Ande över det hus som Jag hade givit henne, och Jag skall visa Min Helighet i henne för att ära Mitt Namn; Jesus den 25 okt 1992

Kristi Frälsarens Katedral

Drygt 700 deltagare på TLIG:s pilgrimsresa till Moskva skulle under sex dagar bussas till många olika rysk-ortodoxa kyrkor och kloster i Moskva med omnejd. I vår buss var vi ca 25 svenskar samt en grupp danskar och en grupp norrmän.

Pilgrimsfärd tog oss på en unik andlig rundtur på de mest historiskt signifikanta och heliga kristna platserna i Moskva och dess förorter, bland annat Röda torget, Kreml, Katedralen Kristus Frälsaren och många kända kloster som Danilov kloster, Doskoy kloster , Novodevichy-klostret och New Jerusalem-klostret. Vi besökte några av klostren i Golden Ring, St. Sergius Lavra, Suzdal och Vladimir. Det här är ett tillfälle att resa utanför Moskva och se det “riktiga Ryssland”.

Det var fascinerande att se dessa kloster med sina nyrenoverade vackra byggnader och blänkande kupoler i otroliga färger samt de stora ikonostaserna (ikonväggar framför altaret).

Vi fick ta del av det myllrande fromma livet bland ryssarna under pågående ortodoxa gudstjänster, präglat av sin karaktäristiska sångtradition. Vår guide Natalia beskrev hur fromheten gradvis har tilltagit sedan kommunismens fall.

Ikoner fanns det många i kloster och kyrkor, och inte minst Tretiakovsgalleriet erbjöd många gamla klassiska ikoner. Däribland den kända Maria-ikonen nedan och Treenigheten av Rublev.

Det här inlägget postades i Okategoriserade, Ryssland, SLiG. Bokmärk permalänken.