FÖLJDERNA AV VÄSTVÄRLDENS KAOSPOLITIK:

• XI JINPING ”DEN NYA MAO” DRA VÄST I NÄSAN OCH VILL ERÖVRA VÄRLDSMAKTEN GENOM EN GLOBAL INFRASTRUKTUR?

Ser vi en ekonomisk räddare eller en erövrare i Kina? Frågan går inte att undvikas.Eller är det västelitens sektvälde som tillsammans med Trump för en kaospolitik som öppnar dörren för Kina?


Före 1989 hade det varit en omöjlig tanke att förena en öst- och västekonomierna.

Då gällde ännu det kalla kriget. Kapitalismen och kommunismen var då varandras dödsfiender. En kamp för demokrati och mänskliga rättigheter.

Tes och antites blir syntes när Richard Nixon möter Mao Zedong i Peking, 21 februari 1972. Förbundet sker i praktiken 1989 på Himmelska Fridens Torg. Samma år sker massakern.

En postmaoism tar form efter 1989. Planhushållningen ersätts med en marknadsekonomi i förening med en kommunstisk regim och en väldig säkerhetspolis som övervakar.

• “Det spelar ingen roll om en katt är svart eller vit, så länge den fångar möss.”, säger Deng Xiaoping.

Intressena blir förenliga. Västföretag ser en gyllene låglönemarknad i öst.

Henry Kissinger började redan 1969 med hemliga samtal och blev senare en rådgivare i den nyliberala ekonomin. Kina övergav planhushållning till förmån för fria marknadskrafter. Det kommunistiska partiet blir överbyggnanden. De är de upplysta och antireligiösa för en materiell världsordning.

Ett starkt envälde över de olika kinesiska folken. Sovjet modell blev en prototyp det framtida samhället genom västbankernas investeringar i revolutionen 1917

Xi Jinping är generalsekreterare för Kinas kommunistiska parti sedan 2012 och Kinas president sedan 2013. Båda titlarna är tidsbegränsade till 5 år men de förlängs.

Men att hans namn och politiska vision nu skrivs in i grundlagen kan, enligt flera experter, tyda på att hans ledarskap kan komma att sträcka sig längre än så.

Det gör det möjligt för honom att liksom Mao förbli ledare under hela sin livstid, så länge han är frisk, tror Willy Lam, statsvetare vid China University i Hongkong, i en intervju med nyhetsbyrån AFP.

https://www.svt.se/nyheter/utrikes/xi-jinpings-namn-skrivs-in-i-grundlagen

I mitten av 2000-talet hävdar Xi att Kina kommer att bli “en global ledare när det gäller omfattande nationell makt och internationellt inflytande.”

Xi motiverar sin formulering om Kinas framtid härrör från en bedömning av den internationella situationen som är gynnsam för Kina.

Sektväldet i världen med det främsta sätet i USA har fördärvat världen i en hänsynslös profit, moral och orsakat ekonomiska kriser och statsterror för många länder med köpa rebeller och med krig i mellanöstern som söndrar Europa med massflykt.

Allt bäddar för Kinas expansion.

Kinas skildring som en ledningsmodell för andra nationer är särskilt oroande eftersom den föreslår en avsikt att vara alternativet till den västerländska liberala internationella ordningen och direkt konfrontera Förenta staterna, som tidigare har blivit oantastad.

Det är inte bara ord utan Kinas positioner har redan flyttat fram.

• Under de kommande tio åren planerar landet att flytta 250 miljoner människor – motsvarande invånare i Indonesien – till landets snabbt växande megacities.

• För att rymma den enorma migrationen har landet investerat miljarder dollar i massiva infrastrukturprojekt.

• Vissa är redan färdiga, medan andra fortfarande är i verk.

Från motorvägar som sträcker sig över kontinenten och världens största vindkraftsbas till enorma flygplatser och

Kina planerar att bygga en snabbtågslinje mellan London och Peking. Med en fart på 350 km/h tar resan 48 timmar

Den kinesiska ledande asiatiska banken för infrastrukturinvesteringar kommer snart att sprida sina tentakel till Sydamerika, Afrika och vidare in i Mellanöstern, eftersom det markerar starten på sitt tredje år i affärer, säger deras vd

• ”Asien utvecklas snabbt, men det kan inte hålla sig bra utan att ha nära samarbete med afrikanska länder. ”

http://www.scmp.com/business/banking-finance/article/2128343/china-led-bank-spreads-its-yuan-africa-south-america

Detta kan ställa mot den strategi hade på 70-talet. Zbigniew Brzezinski, president Carters rådgivaren och ledaren för den internationell tankesmedjan ”den Trilaterala Kommissionen säger 1973 som kan förklar amerikanska politik från 70-talet i en bok ‘Between Two Ages: America’s Role in the Technotronic Era’,:

• “… hur Amerika “leder” Eurasien är en kritisk fråga. En makt som skulle dominera Eurasien skulle kontrollera två av världens tre mest avancerade och ekonomiskt produktiva regioner.

• Enbart anblicken på kartan visar att kontrollen över Eurasien nästan automatiskt medför att Afrikas underordnas detta centra, vilket gör att det västra halvklotet och Stilla havsområdet (Australien) tillhör geopolitiskt och perifert världens centrala kontinent.

• “I takten med Asiens ekonomiska utveckling som redan genererar enorma krav att finna och utveckla nya energikällor, är det känt att i länderna i Centralasien och Kaspiska havet har reserver av naturgas och olja som gör att källorna i Kuwait, Gulfstaternas, Mexiko eller Nordsjön blir dvärgar. (s 125)”

•”I det långa loppet, är den globala politiken bunden att bli alltmer otrevlig, om koncentrationen på ledarskap läggs i händerna på en enda stat. Därför blir Amerika inte bara den första och den enda globala stormakten, men det är sannolikt att den blir den allra sista.” (S.209)”

USA blygs inte inför marxismens koncept i en ny världsordning.
• “… marxismen utgör ytterligare ett viktigt och kreativt skede i förfallet av människans universella vision …marxismen som sprids på den populära nivån i form av kommunism, utgör ett stort framsteg i människans förmåga att konceptualisera sin relation till världen.”

Hjälper USA ekonomiska elit en transformering av ekonomi till Kina??

På olika sker nu en kinesisk utveckling av världsvidd infrastruktur och kraft tar över viktig företag och resurskällor för energi, mineraler och teknik

Kiniska investerar har nyligen sökt tillstånd att bygga en stor hamn i Brofjorden. De vill nu bygga en tunnel mellan Hlsingborg och Helsingör.

AB Volvos största kapitalägare Geely har köpt en storpost i tyska Daimler. Posten är värd 9,2 miljarder dollar, motsvarande 75 miljarder svenska kronor. Uppgiften bekräftas av Geely till Di.

Enligt källor till Financial Times uppges ett annat skäl vara att att Geely vill komma över batteriteknik för att kunna möta de nya kinesiska utsläppskrav som kommer införas nästa år. Där anses Daimler ligga i framkant.

Geely äger sedan tidigare personbilstillverkaren Volvo Cars och köpte i slutet av december riskkapitalbolaget Cevian Capitals post på 8,2 procent av rösterna och 15,6 procent av kapitalet i AB Volvo – och därmed blev fordonsjättens största ägare sett till kapital.

Framtiden blir nog inte riktigt det vi tänkt oss. Inte heller har sanningen varit giltig. Medvetandet blev igenmurat genom falska vindar.

Det här inlägget postades i Europa, Finanskapitalism, Framtid, Geopolitik, Kina, Kissinger, Kommunism, Latinamerika, Ledarskap, NVO, Utrikespolitik. Bokmärk permalänken.