MYSTERIET MED GRÅTANDE IKONER, TAVLOR OCH STATYER

Tårar i olja från en liten Maria-statyett kan pågå i veckor. På olika håll i världen börjar kristna föremål gråta eller blöda.

I Ryssland och Ukraina 2013 började ikoner i ett dussintals kloster i Ryssland och Ukraina att gråta blod samtidigt. En kris kom.

Man erinrade om att förra gången en liknande fenomen i Ryssland och Ukraina ägde rum före kollapsen av den sovjetiska unionen och före den ryska revolutionen 1917 genom uppenbarelsen i Fatima.

En vätska som  droppar från ett knä från en bronsskulptur av den uppståndne Kristus har varit ett mysterium i Medjugorje sedan 2001. Idag flyter det okända ämnet från båda skulpturens ben.

Sådan här fenomen har pågått länge och går att spåra så långt tillbaka som till gamla Grekland och förekommer med jämna mellanrum även i vår tid. Enbart i Italien kan man hitta ca 200 kända fall.

Tyder detta på krafter utanför vår förståelse eller är det riktigt skickligt utförda bluffar? Det borde vara lätta avslöja en tavla eller staty blöder. Föremål kan röntgas.

Auktoriteter i den katolska kyrkan har dock varit väldigt vaksamma vad det gäller detta fenomen och haft höga krav innan de velat acceptera det som något gudomligt. De har sett till att undersökningar gjorts och avslöjat en del bluffar. Vilket är en bra attityd eftersom det ju ändå finns en hel del bluffmakare där ute. Men kan man verkligen bortförklara alla dessa mystiska händelser?

Hur ska man då förklara dessa fenomen? Är det mirakel från högre makter? Är det fejkade arrangemang?
När det gäller ett sånt här stort fenomen så går det inte att ge ett entydigt svar. Varje fall måste bedömas för sig och vissa kommer man då kunna förklara och andra inte.

Alla fall behöver inte heller förklaras som bluffar där folk har lyckats få vätskor att sippra ut genom statyer och tavlor genom rör och andra trick. Vissa av fallen kan även bero på naturliga fenomen.

Som kondensvätskor, vittring av ålder eller kemiska reaktioner i luften osv. Till exempel så kan det vara så med vissa oljor, som olivolja, att om de har använts för att dränka in statyn i så kan det leda till effekten av gråt eller en blödande effekt.
Det mest mystiska är de fall där man har fått möjlighet att analysera blodet eller tårarna och de visat sig vara äkta.

Blodet kan ju då fortfarande bero på bluffar men de fall där det rört sig om äkta tårvätska är omöjliga att avfärda som bluff. Om man inte ska börja misstänka dem som analyserat tårarna då vill säga.

En blodig händelse skedde i november 1992 när en staty i Santiago i Chile började gråta blod. Och då avslöjades det att statyns blodtyp var *Trumvirvel* typ 0-4 av mänskligt blod

I Italien finns en tavla av jungfru Maria som 1971 började blöda. När polisen undersökte fallet konstaterades det att det var äkta blod

En annan blodig händelse var i November 1992 när en staty i Santiago i Chile började gråta blod. Och då avslöjades det att statyns blodtyp var *Trumvirvel* typ 0-4 av mänskligt blod.

Ett annat spännande fall skedde i St. George’s Antiochean Orthodox church i Cicero, Illinois 1994. Då rann tårar från en ikon med jungfru Maria och Jesus. Tårarna kom från ögonen och kallades av många ett mirakel.

En känd incident är det så kallade ”Our Lady of Akita” -fallet. I Akita i Japan både blödde, svettades och grät en staty vid ca 100 olika tillfällen från ungefär mitten av 70-talet till och med början av 80-talet. En nunna i statyns närhet fick även uppenbarelser i samband med detta. Det mest intressanta med händelsen är att blodet och svetten visade sig vid analys vara mänskligt.

Maria säger Aktia bl.a

Många människor i denna värld plågar Herren. . . För att världen få vetskap om Hans vrede förbereder den himmelske Fadern sig för att åstadkomma en stor bestraffning för hela mänskligheten. . .

Jag har hindrat olyckans ankomst genom att erbjuda Honom lidandet på Korset, Kristi dyrbara blod och älskade själar som tröstar Honom som en  skara av offersjälar. Bön, bot och modiga offer kan mildra Faderns ilska. . . vet att du att u måste fästas på korset med tre spikar,. Dessa tre naglar är fattigdom, kyskhet och lydnad.

Tårar betyder här en mors tårar inför denna kommande händelse om risken att förlora sina (andliga)  barn. I Uppenbarelseboken 12:1- står det

Och ett stort tecken visade sig i himmelen: där syntes en kvinna, som hade solen till sin klädnad och månen under sina fötter, och en krans av tolv stjärnor på sitt huvud.

2Hon var havande och ropade i barnsnöd och födslovånda.

Fler fall: https://missmagicgirl.wordpress.com/2010/12/17/mysteriet-kring-gratande-statyer-och-tavlor/

En del var ett budskap från True Life in God den 30 maj 1995.

Mina Ögon utgjuter tårar av Blod och Mina Ögonlock flödar över av gråt; O vilken sorg du orsakar Mig, släkte, ty Döden har tagit sig in i ditt hus och du inser det inte! det är så få som ångrar sig …. men de flesta av er i detta släkte, säger inte vad de borde säga: ni vänder inte om från er synd och säger: ”vad har jag gjort med mitt liv, min själ och mitt hjärta?” det minsta tecken på ånger över era synder, och Jag skall förlåta och glömma; saliga de som mediterar över Mina ord och Min vädjan och som använder sitt förstånd, de skall bli räddade;

Jag välsignar er, av hela Mitt Hjärta välsignar Jag er-

Jesus Kristus

Det här inlägget postades i A-kassa, Kristendom, Kyrkan, SLiG. Bokmärk permalänken.