KINA EXPANDERAR SITT INFLYTANDE GENOM DEN NYA SILKESVÄGEN I VÄRLDEN.


Kinas expansion i Latinamerika av sitt Belt and Road-initiativ för att bygga hamnar och andra handelsrelaterade anläggningar väcker larm i Washington över Pekings ambitioner i en region som amerikanska ledare sedan 1800-talet har sett som gränser för andra krafter.

Kina är knappast en nykomling i regionen, men nu fokuserar det på länder i Centralamerika som Panama.

Det är ett land med bara 4 miljoner människor, men dess kanal som kopplar samman Atlanten och Stilla havet gör det till en av världens mest trafikerade artärer och strategiskt viktigt både för Washington och Peking.

Kina investerar även i skolor och utbildning. Kina har långsiktig strategi att nån länder i världen. Vad händer med länder som drabbas av ekonomiska fall.

Det här inlägget postades i Kina, Kommunism, Krig, Krispolitik, Makt. Bokmärk permalänken.