KINA BLIR DELÄGARE I NORWEGIAN

Inte oväntat fortsätter Kinas sin strategi att bygga sin internationella infrastruktur.
När finanskrisen 2008 kom kunde internationella företag köpa upp konkursbon billigt. Covid-19 blir tillgång

Ett bolag ägt av kinesiska staten kliver in som storägare i norska flygbolaget Norwegian, rapporterar norska medier.
– Norwegian har ju haft kolossala ekonomiska problem att då Bank of Chinas flygplansfinansieringsdivision går in är inte helt oväntat, säger Kinarådgivaren Frédéric Cho.

Nu meddelar Norwegian att bolaget BOC Aviation, som i förlängningen ägs av kinesiska staten, kommer att köpa aktier motsvarande 12,67 procent av bolagets aktier.

Det sker genom att leasingavtal som bolaget tidigare haft med flygbolaget, omvandlats till aktieinnehav, skriver Aftenposten.

– De kinesiska storbankerna är nu de största i världen på att ordna flygplansfinansiering, säger Frédéric Cho, fristående Kinarådgivare och vice ordförande i Sweden-China Trade Council.

Aktien störtdök efter beskedet

Flygbolaget har nu uppfyllt villkoren för krislån på tre miljarder från norska staten efter att ha fått med bolaget på ägarsidan, skriver VG. Norwegians aktie föll med nära 50 procent efter tio minuters handel på Oslobörsen efter beskedet.

Frédéric Cho beskriver köpet som en ”engångsföreteelse av bolag inom samma bransch.”

– I Norge och Sverige så vet vi att man i vissa läger att man höjer varningens finger med kinesiska investeringar, men jag utesluter en kinesisk uppköpsvåg i världen för Kina har inte råd, de måste rädda sin egen ekonomi.

”BOC Aviation är ett företag kontrollerat av Sky Splendor Limited, som kontrolleras av Bank of China Group Investment Limited, som kontrolleras av Bank of China Limited, som kontrolleras av Central Huijin Investment Ltd, som kontrolleras av Kina Investment Corporation, som ägs av Folkrepubliken Kina”, skriver Norwegian i pressmeddelandet.

Kina-kännaren Ola Wong, redaktör för tidskriften Kvartal, tycker att att det finns ”en generell poäng med att inte bli beroende av Folkrepubliken Kina ekonomiskt.”

– Baserat på hur de utnyttjar det på alla nivåer för att sätta press på länders politik och påverka länder. Och använt relationer för att säkra kinesiska intressen i de länderna. För att värna sitt oberoende bör man inte vara beroende av enpartistaten.

– Man bör generellt tänka på att skydda bolag nu när det råder en speciell nödsituation. Men för Norwegian är det kanske en livlina.

Framtiden är fortfarande oklar kring samarbetet, säger Ola Wong.

– Norwegian var ju på fallrepet och norska skattebetalare har redan betalat gigantiska summor, och sedan kommer ett kinesiskt bolag in som storägare. När flygmarknaden går i gång igen så har de fått ett billigt bolag, så det är en risk de tar.

Nordnets sparekonom Frida Bratt tycker inte att beskedet är särskilt oväntat.

– Jag gissade att flygbolag skulle knyta närmare den egna staten, nu visar det sig att det också kan vara en annan stat. Med det här har diskuterats länge att just kinesiska staten kan komma att köpa upp tillgångar, det gör man ju redan, säger hon i Expressen TV.

Källa

Det här inlägget postades i Ägande, Globalisering, Kina, Kommunism, Krispolitik, Makt, Okategoriserade, Yttrandefrihet. Bokmärk permalänken.