NÖDLÄGE FÖR RYGGRADSDJUREN

Mellan 1970 och 2016 har världens vilda bestånd av ryggradsdjur i snitt minskat med 68 %. Det visar en ny WWF-rapport där 20 811 populationer hos 4392 arter har undersökts – en ofattbart stor förlust.

Den största orsaken till detta är att vi människor förstör naturen som djuren lever i. Avskogning, intensivt jordbruk och köttproduktion är några av drivkrafterna, men även överfiske och illegal jakt bidrar till denna tragiska nedgång.

Men det är fortfarande möjligt att vända utvecklingen. Våra makthavare måste hantera förlusten av biologisk mångfald och hoten mot klimatet som en kris. Vi kan vara den sista generationen som kan göra något åt det.

Därför är det dags att agera nu.
Hör mer i vår webbsändning: www.wwf.se/lpr

 

Det här inlägget postades i Bön, Den 3-faldiga ekonomin, Ekonomi, Existens, Forskning, Framtid, Hälsan, Jorden, Klimatförändring, Krispolitik, Livet, Maffia, Miljöpolitik, Ny tid, Samhälle, Systemfel, Utveckling, Världsbilden. Bokmärk permalänken.