KORSET. LIVETS TRÄD. PORTEN TILL EVIGHETEN

Idag firas Korsets upphöjelse. Korset är det objektiva kärleksoffret

Så älskade Gud världen att han gav den sin ende son, för att de som tror på honom inte skall gå under utan ha evigt liv. Ty Gud sände inte sin son till världen för att döma världen utan för att världen skulle räddas genom honom. / Joh 3:16-17

Korset innehåller en förening med Jesus Kristus, Guds son. Vi möter allt igen i Mässan när vi tar emot Kristi kropp och blod. Mässan/Nattvarden är upprepning av vad som skedde på Golgata. Kristi kärleksoffer för oss.

Andligt äktenskap och gudomliggörelse i True Life in God

En förening i tro hopp och kärlek. Vassula talar om det andliga äktenskapet i sept 2005

Själens fulla förening med Treenigheten kallas Andligt Äktenskap. Andligt äktenskap betyder att den Ende Helige, Treenige Guden, äktar själen med sig Själv i en fullkomlig förening, samtidigt som ”bruden” (själen) behåller fullständig individualitet och fri vilja.

 1. Fadern kan bara inta minnet om det har ett rent hopp.
 2. Den Evige Sonen kan bara inta förståndet om det har en ren tro.
 3. Den Helige Ande kan bara inta den mänskliga viljan om den har en ren kärlek.

Enkelt uttryckt: hoppet tömmer minnet, tron tömmer förståndet och kärleken tömmer viljan.

 1. Dessa tre själsförmågor måste uttömmas genom de teologala dygderna, för dessa överstiger mänskligt förnuft och logik.
 2. Själsstyrka övervinner känslostormar av hopp, förtvivlan, fruktan, djärvhet (mod) och vrede.
 3. Måttlighet övervinner känslor av kärlek, hat, åtrå, avsky, njutning och sorg (smärta). Dessa handlar om gott och ont, utan hänseende till svårighet.
 4. Rättvisa fullkomnar viljan i människans sociala handlingar.
 5. Dessa tre kardinaldygder styrs av den fjärde, klokhet, vilken flödar ur den inneboende kärleken.
 6. Vid dopet ingöts alla de teologala dygderna och kardinaldygderna i vår själ av den Heliga Treenigheten.
 7. När kärleken är motivet för alla våra handlingar är dessa dygder fullkomnade genom den Helige Andes gåvor. Det vill säga, man är först driven av kärlek till Gud och sedan av kärlek till sin nästa, eftersom Gud älskar honom/henne. (Joh. 13:34 ”älska varandra såsom jag har älskat er”).
 8. Den helige Andes gåvor är insikt, förstånd, Gudsfruktan, vishet, fromhet, styrka och råd.

Jesus säger:

 • “Vägen, och Jag skulle vilja understryka, den enda vägen till förening med Mig i Gudomlig Kärlek, är när du frivilligt av kärlek omfamnar Mitt Kors, vilket har sina lidanden som du vet, men också sina glädjeämnen, och som leder dig dit där din själ blir upphöjd: till Golgata; i Min ljuva omfamning kommer du att finna glädjeämnen, men den största glädjen av alla är när du upptäcker att du har blivit en bild av Mitt Lidande och en del av Mig, det Högsta Offret; ännu ett kärleksoffer, ännu ett levande krucifix, ännu en slav som skall säljas till hela världen; men i min Famn kommer din själ att hämta styrka från Mig och alla dygder för att likna Mig.” (11/11 1998)
 • http://www.tlig.org/sv/messages/1038/
Det här inlägget postades i Fred, Frihet, Jesus Kristus., Kristendom, Kyrkan, Livet, Okategoriserade, Påsken, SLiG, Treenighet, Vassula. Bokmärk permalänken.