VETENSKAPLIG BEVIS FÖR EUKARISTISKA MIRAKEL GENOM CARLO ACUTE

Carlo älskade att spela videospel. Hans konsol var en Playstation, eller möjligen en PS2, som släpptes 2000, när Carlo var nio. Han blev ett geni på datorer.

Han utvecklade en webbplats som avslöjade Eukaristika Mirakler. Hostian förvandlades till Kristi kropp och blod. Mässan återspeglar det som verkligen hände på Korset på Golgata. Han blev ett vittne för den uppståndne Kristus, anförtrodde sig till Jungfru Maria.

Han delade med sig sin överväldigande upplevelse om Gud med sina kamrater.

Han blev ett vittne för den uppståndne Kristus, anförtrodde sig till Jungfru Maria. Han dog 2006 och är begravd i Assi.

Carlo Acutis var en katolsk italiensk tonåring som dog 2006, kommer att bli saligförd den 10 oktober 2020 i Assisi.

Carlo älskade att spela videospel. Hans konsol som valts var en Playstation, eller möjligen en PS2, som släpptes 2000, när Carlo var nio. Han blev en expert på datorer.  Han älskade spela fotboll och älskade mässan/ nattvarden som fångade   intresse runt om i världen.

Vem var då Carlo Acutis?

Han  föddes den 3 maj 1991 i London, där hans föräldrar arbetade. Bara några månader senare flyttade hans föräldrar, Andrea Acutis och Antonia Salzano till Milano.

Som tonåring fick Carlo diagnosen leukemi. Han offrade sina lidanden för påven Benedictus XVI och för kyrkan och sade:” Jag erbjuder allt lidande jag kommer att behöva lida för Herren, för påven och kyrkan. ”

Han dog den 12 oktober 2006

och begravdes i Assisi på hans begäran på grund av sin kärlek till helige Franciskus i Assisi.

Hans orsak till kanonisering började 2013. Han utsågs till “vördnadsvärd” 2018 och kom att utses till “välsignad” den 10 oktober.

Blev han helig?

Från en ung ålder verkade Carlo ha en speciell kärlek till Gud, även om hans föräldrar inte var särskilt fromma. Hans mamma sa hon tidigare innan Carlo började gå,  gick hon endast till mässan för sin Första mässa, sin Konfirmation och vid sitt bröllop.

Redan som ett litet barn älskade Carlo att be Rosenkransen.

Efter att han tagit emot Första mässa 7 år gamma gick han därefter till mässan så ofta han kunde, Tillbringade och den heliga timman före eller efter mässan i tillbedjan inför det Heliga Sakramentet

Han gick till bikt varje vecka.

Han bad sina föräldrar att ta honom med på pilgrimsfärd – till de heligas platser och till platserna för de eukaristiska miraklen.

Hans starka tro  ledde till en djup omvändelse av hans mamma. Enligt en präste lyckades han “få sina släktingar, sina föräldrar komma till mässa varje dag”

Trots så ung var hans insikter stor. Han sa bl.a: “Människor föds unika men vissa dör som fotokopior”.

Han studerad eukaristiska mirakel, särskilt genom en webbplats som han hade byggt för att marknadsföra dem.

På webbplatsen berättade han för människor att “ju oftare vi tar emot nattvarden, desto mer blir vi som Jesus, så att vi på denna jord får en försmak av himlen.”

När Carlo blev sjuk ökade hans liv i än mer tro.

Han erbjöd avsiktlig sitt lidande för kyrkan, påven och för människor som led av sjukdomen.

När hans grav öppnades den 1 okt var Carlo Acutis kropp oförstörd.

”Idag ser vi honom igen i hans dödliga kropp. En kropp som skulle ha gått ignom begravningsåren i Assisi genom den normala sönderfallsprocessen, vilket blir arvet pga syndafallet.

Men denna dödliga kropp är avsedd för uppståndelse, ”sade ärkebiskop Domenico Sorrentino av Assisi vid en mässa när de öppnandet av graven den 1 oktober.

Han kommer dock att ligga i vila i en glaskista där han kan vördas av pilgrimer till den 17 oktober. Han visas i jeans och ett par Nikes, de avslappnade kläderna han föredrog i livet.

Hans hjärta, som nu kan betraktas som en relik, kommer att visas i en i basilikan St. Francis i Assisi. Hans mor sa att hans familj hade velat donera hans organ när han dog, men kunde inte göra det på grund av leukemi.

Salighetsförklarades den 10 okt 2020. Vägen till att bli ett helgon

Saliggörandet av den 15-åria Carlo Acutis ägde rum den 10 oktober 2020 efter ett mirakel tillskrivet hans böner och Guds nåd. Han dog 2006 i blodcancer

I Brasilien botades en pojke vid namn Mattheus från en allvarlig fosterskada som kallades en ringformad bukspottkörtel efter att han och hans mamma bad Acutis att be för hans läkning.

Mattheus föddes 2009 med ett allvarligt tillstånd som orsakade honom svårigheter att äta och allvarliga buksmärtor. Han kunde inte hålla någon mat i magen och kräktes ständigt.

När Mattheus var nästan fyra år gammal, vägde han bara 9 kg och levde på en vitamin- och proteinshake, en av de få saker som hans kropp kunde tåla. Han förväntades inte leva länge.

Hans mor, Luciana Vianna, hade tillbringat flera år på att be för hans läkedom.

Samtidigt var en prästvän till familjen, fr. Marcelo Tenorio, fick kännedom online om Carlo Acutis liv och bad för hans saliggörelse.

År 2013 fick han en relik från Carlos mor och han bjöd in katoliker till gemensam  mäss- och bön  i sin församling och uppmuntrade dem att be Acutis ‘förbön för vilken helande de skulle behöva.

Mattheus mor hörde talas om bönen. Hon bestämde att hon skulle be Acutis att gå i förbön för sin son.

Faktum är att under dagarna före bönen gjorde Vianna en novena för Acutis förbön och förklarade för sin son att de kunde be Acutis att be för hans läkedom.

På bönedagen förde hon Mattheus och andra familjemedlemmar till församlingen.

Fr. Nicola Gori, prästen som ansvarar för att främja Acutis helgonsak, berättade för italienska medier vad som hände därefter:

”Den 12 oktober 2013, sju år efter Carlos död, uttryckte ett barn, som drabbats av en medfödd missbildning (ringformad bukspottkörtel), när det var hans tur att röra bilden av den framtida välsignade, en enskild önskan, som en bön: ‘ Jag önskar att jag kunde sluta kräkas så mycket. ‘

Läkningen började omedelbart, så att organets fysiologi förändrades, förklarade fxr. Sa Gori.

På väg hem från mässan sa Mattheus till sin mamma att han redan var botad. Hemma bad han om pommes frites, ris, bönor och biff – hans bröders favoritmat.

Han åt allt på sin tallrik. Han kräktes inte. Han åt normalt nästa dag och nästa dag. Vianna tog Mattheus till läkare, som blev mystifierade av Mattheus läkning.

Mattheus ‘mamma berättade för brasilianska medier att hon ser i miraklet en möjlighet att evangelisera.

För att citera Carlos egna ord: ”Vårt mål måste vara det oändliga och inte det ändliga. Oändligheten är vårt hemland. Vi förväntas alltid att komma till himlen ”.

Källa:
https://www.catholicnewsagency.com/news/who-was-carlo-acutis-a-cna-explainer-19684

https://www.catholicnewsagency.com/news/the-miracle-attributed-to-carlo-acutis-prayers-95939

Det här inlägget postades i Franciskus, Jesus Kristus., Kyrkan, Människan, Maria, Mirakler, Okategoriserade. Bokmärk permalänken.