KRISTUS BAR MÄNSKLIGHETENS SMÄRTA: “DINA SMÄRTOR KOMMER ATT TÄNDA LJUS OCH ÄRA”

DINA SMÄRTOR KOMMER ATT TÄNDA LJUS OCH ÄRA”

Jungfru Maria i Medjugorgje den 2 september 2017.

I sina meddelanden till sina apostlar hänvisar jungfru Maria, återhållen från misstag, till smärtor, ofta med hänvisning till lidande och smärtor.

Smärtor och lidande är en del av varje persons liv, och därför av varje Fredsdrottnings apostel, för de fler och för de mindre: “Varje människa, i mer eller mindre, kommer att uppleva det. ” (2 september 2017). Evangeliets design är att leda hennes apostlar att förvandla smärta till bön och erbjudande till Fadern för dem som inte känner hennes kärlek; och att använda den tills det gör det till ett privilegierat instrument att komma till triumf av hennes hjärtas obefläckade och för ultimet åt nederlag av ondska:

“Be, mina barn, att få veta sanningen, att ha fast tro, att leda era hjärtan, och att förvandla era lidanden och smärtor till kärlek och hopp. ” (2 februari 2016).

Ur denna synvinkel är smärta till och med den “största bönen”[1]:

“Smärtan höjer och är den största bönen. Min son älskar särskilt de som lider av smärta. ” (2 april 2016).

Apostlarna, som lider och erbjuder sina smärtor och lidanden till Herren för dem som inte känner Guds kärlek, går också in i de rättfärdigas led. Det vill säga, de går in bland dem som får vågskålen att vippa på den godas sida, vilket låter dem ta övertaget över det onda. De är också bland de första som har rätten att fullt ut njuta av triumfen av Marias obefläckade hjärta:

“Min son har lovat mig att ondskan aldrig kommer att segra, för här är ni, de rättfärdigas själar: ni som försöker be era böner med ert hjärta; ni som ger era smärtor och lidanden till min son; ni som förstår att livet är i bara ett hjärtslag av fransar; du som längtar efter Himmelriket. ” (2 november 2014).

Gospa strävar i sin undervisning efter att få oss att förstå att det finns en teckning bakom allt som händer oss. Det är upp till oss att inte slösa något, inte smärtan eller glädjen, inte lidandet eller kärleken: “inget är slumpmässigt” (2 september 2016), “detta är tack som min son ger dig” och att de måste göras givande med “kärlek och “bön i honom””.

“Att älska och be i Honom betyder – som mamma vill jag lära dig – att be i tystnaden av din egen själ, och inte bara att agera med dina läppar. Det är också den minsta goda gesten som gjorts i min sons namn; det är tålamod, barmhärtighet, acceptans av smärta och uppoffringar som gjorts för andra. ” (2 september 2016).

Under de sista åren av hennes agerande mot sina apostlar insisterade därför Jungfru Maria på vikten av fysisk smärta, precis vad vårt moderna samhälle tvärtom tenderar att fly på alla sätt.

I bildandet av hennes apostlar dedikerade Gospa till och med några meddelanden nästan uteslutande till smärta. Vi upprepar, fysisk smärta. Och för att klargöra detta koncept använde jungfru Maria ett entydigt uttryck. Med hänvisning till Jesus förlösande smärta talade han om “smärtsamt offer” (2 mars 2018). Och sedan flera gånger kopplade han smärtan till försoning. Det är i meddelandet den 2 september 2017, som jag skulle definiera dikten av smärta, att hon led genom smärta som hon hittills inte gjort i något annat budskap, och bjuder in sina apostlar till acceptans och tolerans: “genom kärlek” av Gud, du måste acc ept smärtan och uthärda det”. Tills det visar oss vad våra ögon och sinne inte kan nå ensamma:

“Min son bar smärtan eftersom han tog på sig dina synder. Därför ni, mina barn, min kärleks apostlar, ni som lider: vet att era smärtor blir ljus och härlighet. Mina barn, medan ni har ont, medan ni lider, går himlen in i er, och ni ger alla omkring er lite himmel och mycket hopp. ” [2]

I detta meddelande visar Fredsdrottningen sina apostlar hur hon själv mötte smärta, och delar med sonen, som en del av männens försoningsprojekt:

“Kära barn, vem kan berätta bättre än mig om min sons kärlek och smärta? Levde med honom, led med honom. Lever jordelivet, upplevde jag smärta, för jag var mamma. Min son älskade den himmelske faderns projekt och verk, den sanne guden; och, som han sa till mig, kom han för att frälsa dig. Jag brukade dölja min smärta med kärlek. Istället har ni, mina barn, flera frågor: ni förstår inte smärta, ni inser inte att ni genom Guds kärlek måste acceptera smärta och uthärda den… “

Förresten är det kärlek som låter dig övervinna alla former av masochism. Inte bara mänsklig kärlek, utan Guds kärlek. I detta hänseende, och utan några missförstånd, är det väldigt tydligt att Jungfru Maria inte ersätter läkare, som kan och bör hjälpa människor att övervinna, även genom smärtstillande, deras eller det gör ont. Samma apostel av Fredsdrottningen kommer att acceptera hennes gränser för att acceptera smärta. Detta betyder dock att ju större förening med “Guds kärlek”, desto mer är du öppen för att acceptera smärta, som det hände i många helgons liv.

I meddelandet av den 2 mars 2018 förklarar han hur man uthärdar smärta och sublimerar den, lever den med Fadern genom tro: “Smärtan levde och erbjöds till Gud, upphöjs”. “Tro hjälper mot smärta, medan smärta utan tro leder till förtvivlan. ” Och även med mamman. För att smärtan som upplevs på detta sätt assimilerar oss till Jesu förlösande smärta:

“Har inte min son löst världen genom sitt smärtsamma offer? Jag, som hans mor, i smärta och lidande, har varit med honom, som jag är med er alla. Mina barn, jag är med er i livet: i smärta och lidande, i glädje och kärlek. Så ha hopp. ”

I följande meddelande går vi tillbaka till smärta och tro:

“Mina kära barn! Mitt liv på jorden var enkelt. Älskade och njöt av de små sakerna. Jag älskade livet, gåva från Gud, även om smärtor och lidande genomborrade mitt hjärta. Mina barn, jag hade styrkan i tron och en enorm tillit till Guds kärlek. Alla de som har styrkan av tro är starkare. Tro får dig att leva enligt det goda, och ljuset av Guds kärlek kommer då alltid vid önskad tid. Detta är styrkan som håller sig genom smärta och lidande. Mina barn, be för styrkan i tron, lita på den himmelske fadern och var inte rädda. ” (18 mars 2018).

Frank Sofia

(Cfr. Franco Sofia, Medjugorje. Fredsdrottningens apostlar. Sista samtalet, Ed. Pime, 2020. Kapitel nio)

________________

[1] Nel (Cfr. Franco Sofia, Medjugorje. Fredsdrottningens apostlar. Sista samtalet, Ed. Pime, 2020. Kapitel Nio) en period då Gospa tog upp ämnet smärta och lidande, Ella säger: “Att be betyder att älska, att ge, att lida och att erbjuda. Jag uppmanar er, mina barn, att vara apostlar för bön och kärlek. ” (2 november 2016). I meddelanden assimileras smärta och lidande ofta genom bön. Därför kan du se avsnittet “Bönen” i kapitel åttonde av Franco Sofia, Medjugorje. Fredsdrottningens apostlar. Sista samtalet, Ed. Pime, 2020.

[2] “Våra nuvarande klagomål och stön bygger i oss en större kapacitet för glädje inför framtiden. Vår välsignade Herre, att representera denna förändring av korset till ära, och lidande till glädje, jämför livet för en moder som föder ett barn. Förödmjukelseens arbete är föregångaren till uppståndelse och glädje.

Lägg märke till hur smärta kommer från samma rot av glädje. De två sakerna krockar inte mot varandra, utan de går ihop i varandra. Våra renaste och ädlaste glädjeämnen förvandlas sorger.

Smärtan av ett brustet hjärta blir glädjen för den förlåtna sonen. Varje plogslag, och varje mörk vinterdag, finns representerade i de vidsträckta fälten som svajar av gyllene vete. I lidandet tar Kristus dig i sina händer, som en fattig, blek marmorskiva, men med sin hårbotten formar han sitt syfte i dig.

( Välsignad Fulton J. Sheen, från “Fast- och påskinspiratörer”)

Det här inlägget postades i Jesus Kristus., Kärlek, Kristendom, Medjugoreje, Medvetande, Mirakler, Påsken. Bokmärk permalänken.