JESU TRE DÖDLIGA SÅR

Luisa Piccarreta

Vol. 12 – 27 januari 1919

De tre dödliga såren i Jesu hjärta. När jag var i mitt vanliga tillstånd, fick min alltid älskade Jesus, när jag kom, mig att se hans förtjusande Hjärta, allt fullt av sår, från vilka floder av blod forsade ut. Och, helt bedrövad, sa han till mig:

”Min dotter, bland de många sår som mitt Hjärta innehåller, finns det tre sår som ger Mig dödlig smärta och en sådan bitterhet av sorg att de tillsammans överträffar alla andra sår.

De 3 såren

Det här är mina kärleksfulla själars smärtor. När jag ser en själ, all min, lida på grund av Mig, torterad, trampad på, redo att lida även den mest smärtsamma döden för Mig, känner jag hennes smärtor som om de vore min egen – och kanske ännu mer. Ah! kärlek vet hur man öppnar djupare fläckar, till den grad att man inte känner den andra smärtan.

De första såret: Sin moders och människors lidande för Kristus

In i detta första sår kommer min kära mor som det första. åh! hur hennes hjärta, genomborrat på grund av mina smärtor, svämmade över i mitt och kände, levande, alla dess piercingar.

Och när jag såg henne dö, men ändå inte dö, på grund av min död, kände jag plågan, hårdheten i Hennes martyrskap i mitt hjärta, och jag kände smärtan av min död som min kära mammas hjärta kände, och mitt hjärta dog tillsammans med hennes.

Så alla mina smärtor, förenade före min mors smärtor, överträffade allt. Det var rätt att min himmelska moder har den första platsen i mitt hjärta, både i sorg och kärlek, eftersom varje smärta som leds av kärlek till Mig öppnade hav av nåder och kärlek, som strömmade in i Hennes genomborrade hjärta.

I detta sår går in alla själar som lider på grund av Mig, och av ren kärlek. Du går själv in i det; och även om alla förolämpade Mig och ingen älskade Mig, skulle Jag finna den kärlek i dig som kan kompensera Mig för alla.

Därför, när varelser kastar bort mig och tvingar mig att fly från dem, kommer jag mycket snabbt att ta min tillflykt till dig som i mitt gömställe; och när jag hittar min egen kärlek, inte deras, och lider bara för Mig, säger jag: ‘Jag ångrar inte att jag skapade himmel och jord och att jag lidit så mycket.

En själ som älskar Mig och som lider för mig är all min tillfredsställelse, min lycka, min belöning för allt jag har gjort.’ Och som om jag lägger allt det andra åt sidan, njuter jag och leker med henne.

Emellertid, detta kärlekssår i mitt hjärta, även om det är det mest smärtsamma, så att det överträffar allt, innehåller det två effekter samtidigt: det ger Mig intensiv smärta och högsta glädje; outsäglig bitterhet och obeskrivlig sötma; smärtsam död och härligt liv.

Dessa är överdrifterna av min kärlek, ofattbara för skapat sinne. Och i själva verket, hur många tillfredsställelse fann inte mitt hjärta i min genomborrade mammas sorger?

Det andra såret. Otacksamheten

Mitt hjärtas andra dödliga sår är otacksamhet. Med otacksamhet stänger varelsen mitt Hjärta; ännu mer, hon vrider själv på nyckeln med dubbla lås; och mitt Hjärta sväller för att det vill utgjuta nåder och kärlek, och det kan det inte, för att varelsen har stängt Det och har satt sigillet på Det med sin otacksamhet. Och jag blir förvirrad, jag plågas, utan hopp om att detta sår kan läkas, eftersom otacksamhet fortsätter att förbittra det mer och mer, vilket ger Mig dödlig smärta.

Det tredje såret. Envishetens förstörelse

Den tredje är envishet. Vilket dödligt sår för mitt hjärta. Envishet är förstörelsen av alla de gåvor jag har gjort för varelsen; det är signaturen på förklaringen som varelsen placerar – att hon inte längre känner igen Mig, att hon inte längre tillhör Mig.

Det är helvetets nyckel som varelsen går in i för att kasta sig själv.

Mitt hjärta känner hur det sliter; Det slits i stycken, och jag känner att en av dessa bitar tas ifrån Mig. Vad dödliga sår envishet är.

Min dotter, gå in i mitt Hjärta och ta del av dessa mina sår; medlidande mitt plågade Hjärta; låt oss lida tillsammans och låt oss be.”

Jag gick in i hans hjärta. Så smärtsamt men vackert det var att lida och be med Jesus.

Luisa Piccarreta, blev en Guds tjänarinna och även känd som “den gudomliga viljans lilla dotter”, var en katolsk mystiker och författare vars andlighet kretsade kring förening med Guds vilja

Det här inlägget postades i Jesus Kristus., Kärlek, Kristendom. Bokmärk permalänken.