HELIGE PADER PIO, SKÄRSELDEN OCH SJÄLVMORD

HISTORIA 1:

En änka till en man som dog i självmord frågade en gång om tillståndet på hennes makes själ, och Padre Pio svarade: “Han är räddad. Mellan bron och floden ångrade han sig. ”

HISTORIA 2:

En kvinna åkte till Padre Pio för att få veta om sin bror, som hade begått självmord efter ekonomiska svårigheter. Hon gick till hans mässa men kunde inte prata med honom. Hon satt i kyrkan, grät och bad, medan Padre Pio bekännade. Vid ett visst ögonblick fick hon en knuff och fick höra: “Padre Pio kallar på dig. ” Hon vände sig mot biktstolen. Padre Pio gjorde ett tecken till henne med handen, för att närma sig biktstolen. Hon gjorde det, och knäböjde framför honom, och Padre Pio sa: “Oroa dig inte, håll dig lugn, han är räddad. ”

HISTORIA 3:

Padre Pio bad länge, och hans läkare kontaktade honom om vad han gjorde. Padre Pio sa sin läkare: “Jag ber för min farfars goda död. “
Läkaren: “Men han dog för över hundra år sedan. “
Padre Pio: “Kom ihåg att för Gud finns det inget förflutna och ingen framtid. Så Gud använde vid den tiden de böner jag ber nu. “

HISTORIA 4:

En kvinna som berättade för St. John Vianney att hon var förkrossad för att hennes make hade begått självmord. Hon ville närma sig den store prästen men hans böner varade ofta i timmar och hon kunde inte nå honom.
Hon var redo att ge upp och i ett ögonblick av mystisk insikt som bara ett stort helgon kan få, utbrast John Vianney genom folkmassan, “Han är räddad! “ Kvinnan var otroligt så helgonet upprepade och stressade varje ord, “Jag säger dig att han är räddad. Han är i skärselden, och du måste be för honom. Mellan bron och vattnet hade han tid att ångra sig. ”

HISTORIA 5:

1993 år innan han blev präst dog fr. Chris Alars mormor i självmord. Familjens hjärtesorg förstärktes av vad de uppfattade som kyrkans lära om självmord. “Jag har alltid lärt mig att om du tar ditt eget liv är det fördömelse”, säger han. “Och i åratal pratade vår familj aldrig om det eftersom ingen ville ha bördan att diskutera vår mormor som vi trodde var i helvetet. ” Fr. Chris förklarar att det inte var förrän han började praktisera sin tro flera år senare som han lärde sig att detta inte var kyrkans lära.
Fr. Chris förklarar att flera år efter sin mormors död sa en präst till honom att han fortfarande kan be för henne, “Jag sa ‘Far, hur? Hon har redan blivit dömd. Och han sa till mig att Gud är utanför tiden. Det finns inget förflutna. Det finns ingen framtid. Allt är närvarande för evigt i ett ögonblick till Gud. … Gud kommer att ta hänsyn till min bön för min mormor vid hennes död för flera år sedan. ”

KATOLSKA KYRKANS KATEKES:

2280 Alla ansvarar för sitt liv inför Gud som har gett det till honom. Det är Gud som förblir livets suveräna mästare. Vi är skyldiga att tacksamt ta emot livet och bevara det för hans ära och våra själars frälsning. Vi är förvaltare, inte ägare, av det liv som Gud har anförtrott oss. Det är inte vårt att göra sig av med.
.
2281 Självmord strider mot människans naturliga benägenhet att bevara och föreviga sitt liv. Det är allvarligt tvärtemot kärleken till sig själv. Det kränker också kärleken till nästa eftersom det orättvist bryter solidaritetens band med familj, nation och andra mänskliga samhällen som vi fortsätter att ha förpliktelser till. Självmord är i motsats till kärlek till den levande Guden.
.
2282 Om självmord begås i avsikt att föregå med gott exempel, särskilt för unga, tar det också på allvaret i skandalen. Frivilligt samarbete vid självmord strider mot morallagen.
Grava psykologiska störningar, ångest eller allvarlig rädsla för svårigheter, lidande eller tortyr kan minska ansvaret för den som begår självmord.
.
2283 Vi bör inte förtvivla över den eviga frälsning av personer som tagit sina egna liv. På sätt som är känd för honom, kan Gud ge möjlighet till hälsad ånger. Kyrkan ber för personer som tagit sitt eget liv.
Det här inlägget postades i Kristendom, Kyrkan, Livet, Människan, Pader Pio, Skärseldem. Bokmärk permalänken.