JUNGFRU MARIAS UPPENBARELSE I EL-ZEITOUN 1968-1971

Minnesmärke av Gudsmodern, Theotokos-utrymmet och det evigt jungfruliga Maria i deras kyrka, den Koptiska Ortodoxa Kyrkan i Kairo heternvilket betyder “oliv” och är en symbol för freden.

Ordet “kopter” kommer från grekiska och betyder egypter. Kyrkan El-Zeitoun är tillägnad Jungfru Maria och byggdes år 1924.

4 maj 1968

Den officiella deklarationen från påvliga residenset i Kairo om Sankta Marias framträdande i den koptisk-ortodoxa kyrkan av jungfru Maria av Zeitoun i Kairo, Egypten

Från och med kvällen tisdag den 2 april 1968 har framträdandet av den heliga jungfru heliga Maria, ljusets moder, fortsatt i den koptisk-ortodoxa kyrkan vid henne som heter Zeitoun, Kairo.Framträdandena förekom på många olika nätter och fortsätter i olika former. Den heliga jungfru heliga Maria dök upp ibland i full form och ibland i byst, omsluten av en skinande gloria av ljus. Hon sågs ibland på öppningarna av kuporna på kyrkans tak, och andra gånger utanför kuporna, rörde sig och gick på kyrktaket och ovanför kuporna.

När hon knäböjde i båge inför korset lyste korset starkt. Vinkade välsignade händer och nickade med det heliga huvudet välsignade han folket som hade samlats för att bevittna miraklet.

Hon dök upp ibland i form av en kropp som ett mycket starkt moln, ibland som en ljusfigur föregått av duvliknande himlakroppar som rör sig i höga hastigheter. Utseendet fortsatte under långa perioder, upp till 2 timmar och 15 minuter som i gryningen tisdagen den 30 april 1968, då hon dök upp oavbrutet från 2:45 till 5:00.

Tusentals människor från olika tro och religioner, egyptier och utländska besökare, präster och forskare, från olika klasser och yrken, observerade alla utseenden. Beskrivningen av varje uppenbarelse som tid, plats och konfiguration har identifierats av alla människor, vilket gör denna uppenbarelse unik och sublim.

Två viktiga aspekter följde med dessa uppenbarelser: den första är en otrolig väckelse av tron på Gud, den andra världen och de heliga, vilket leder till omvändelse och omvändelse av många som har avvikit från tron.

Det andra är de många läkande mirakler som många läkare har funnit vara mirakulösa.

En man hade en tid innan råkat ut för en svår bilolycka. När bilen voltade klämdes hans vänstra armbåge så svårt att armen var obrukbar pga. alla nerv- och vävnadsskadorna. Han hade två misslyckade operationer bakom sig och en amputering av armen var aktuell.

Denne man, Wagih Rizk, hade bestämt sig för att komma och ta en bild på en uppenbarelse. När han efter lång väntan kunde ta bilden, upptäckte han att han hade använt både sin vänstra och högra hand för att ta bilden. Den vänstra armen var fullständigt helad.

Kristna bad här Rosenkransen. Muslimer sjöng samtidigt ur Koranen.

“Maria, Gud har utvalt Dig. Och Gud har renat Dig. Han har valt Dig över alla andra kvinnor.”

Uppenbarelserna visar Guds tacksägelse till Egyptens folk, som erbjöd sitt beskydd till den Heliga familjen. Det blir en motsats till Israels uttåg från det forna Egypten. En stor vördnad för Jungfru Maria lever kvar på alla de platser, där familjen tog sin tillflykt. Olika platser bekräftar den Heliga familjens närvaro i Egypten

Det påvliga residenset undersökte händelsen grundligt och samlade information genom prästkommittéer som också bevittnade framträdandet ensamma och registrerade allt i rapporter som lämnats till Hans helighet påve Kyrillos VI.

Genom denna deklaration förklarar Pontifical Residence, med full tro och stor glädje och ödmjukhet av ett tacksamt hjärta, att den heliga jungfru Maria, ljusets moder, förekom i tydliga former under många olika nätter, under perioder av varierande varaktighet, las ting ibland mer än 2 timmar i sträck, till att börja från tisdagen den 2 april 1968  och fram till idag (datumet för rapporten) i den koptisk-ortodoxa kyrkan i Lei kallad Zeitoun, Kairo.

Det är historiskt bevisat att platsen för denna kyrka på Tumanbay Street, Zeitoun-kvarteret, på vägen till El-Matarya, Kairo, är på vägen som den heliga familjen tog när de besökte Egypten.

Må Gud göra detta mirakel till en symbol för fred för världen och en välsignelse för vår nation, som det förutspåddes: “Välsignat vare Egypten, mitt folk. ”

Lördag 4 maj 1968
Påvliga residensen i Kairo

Det här inlägget postades i Människan, Maria, Mirakler. Bokmärk permalänken.