BÖN FÖR SJÄLARNA I SKÄRSELDEN

Evige Fader, / jag offrar Dig Din Gudomlige Sons Jesu Dyrbara Blod i förening med alla Mässor, som firas i dag över hela världen för alla heliga själar i Skärselden och för alla syndare i kyrkan, familjen och världen.

Från en exorcism från 1970-talet: “Själarna i skärselden har ett fruktansvärt underläge. Förr brukade man besöka kyrkogårdar. Varje bön som sades där fick en överseende; en själ kunde gå direkt till himlen. Nu händer det inte längre; det vill säga, en del människor går fortfarande till kyrkogårdarna, men de uppmuntras inte längre att göra det.

Detta har prästerskapet avskaffat. De säger att dessa avlat inte längre gäller, och att bara en av dem finns tillgänglig vid alla helgons tid. Vad förväntar du dig att de heliga själarna ska göra nu, med bara en enda överseende?

Oh! Förr i tiden befriades tusentals och åter tusentals själar, man borde säga, miljoner… och nu? det är en fruktansvärd förlust för dem, de ropar på hjälp och ingen kommer. Och nu, här är vi, med denna fest på väg igen (datumet för denna exorcism är den 31 oktober).

Alla borde få veta om allt detta, men för den delen skulle de inte tro det. Det var inte svårt: helt enkelt gå till kyrkogården , stänka heligt vatten där medan du säger en “Evig vila till dem, Herre”, och ibland en “Fader vår” eller någon annan bön som kan komma att tänka på.

När sådana böner sades med rätt avsikt, befriades faktiskt en själ från skärselden med varje bön. Nu, till och med de goda, som fortfarande tror på detta, leds till misstag när de får höra: “Du kan inte vinna en sådan och sådan överseende eftersom den inte längre är giltig!” För denna stora överseende, den av Alla helgons (av vilka bara en kan erhållas nu, enligt de moderna prästerna) tycker många fortfarande att de sex “våra fäder” etc. är för långa. En annan sak – på grund av att denna överseende är begränsad till endast en, befrias knappt några själar längre.

————

English version

Nikita Wadell CourySouls in Purgatory
epnotrsSdoug0gmm8u5tth4g0htt7f7af9th0c96m m4t60i11cc09mhg162  ·

From a 1970s exorcism: “The Souls in Purgatory are at a terrible disadvantage. In former times, cemeteries used to be visited. Every prayer said there gained an Indulgence; a soul could go straight to Heaven. Now that doesn’t happen anymore; that is to say, some people still go to the cemeteries, but they are no longer encouraged to do so. This has been done away with by the clergy. They say that these Indulgences no longer apply, and that only one of them is available at All Saints time. What do you expect the Holy Souls to do now, with only one, single Indulgence? Ah! In former times, thousands and thousands of souls were delivered, one should say, millions… and now? Now, it is a terrible loss for them; they are calling out for help and nobody comes. And now, here we are, with this feast coming up again (date of this exorcism is October 31). Everyone should be told about all this, but, for that matter, they wouldn’t believe it. It wasn’t difficult: simply to go to the cemetery, sprinkle holy water there while saying an “Eternal rest grant to them, Oh Lord”, and, sometimes, an “Our Father” or some other prayer which might come to mind. When prayers like that were said with the right intention, a soul was actually delivered from Purgatory with each prayer. Now, even the good, who still believe in this, are led into error when they are told: “You cannot gain such and such an Indulgence because it is no longer valid!” For this great Indulgence, that of All Saints (only one of which can be gained now, according to the modern priests) many people still find the six “Our Fathers”, etc., too long. Another thing – because of this Indulgence being limited to only one, scarcely any souls are delivered any more.

Det här inlägget postades i Bankreformering, Bön, Hälsan, Jesus Kristus., Jorden, Kärlek, Kyrkan, Människan, Skärseldem. Bokmärk permalänken.