Högerns valfrihet – valet till ofriheten

M öppnar dörrarna för den internationella finansen. Bakom finns finansmakten. Carema Holding AB ägs av KKR som är ett värdepappersföretag. KKR investerar främst genom lånefinansierade företagsförvärv. De förvärvar utan förändring. 

En spekulation på åldringarnas vård för profiten. Kan det bli sämre syn?

Ambea AB med dotterbolagen Carema Care, Carema Sjukvård och Mehiläinen, tillkännagav den 23 februari 2010 att bolaget förvärvats av  av ljusskygga Triton. Sedan dess har Kohlberg Kravis Roberts & Co (KKR) anslutit sig till Tritons investering och transaktionen avslutades den 31 mars 2010.

KKR:s investering är i form av konvertibla preferensaktier, gör KKR till delägare på en 50-50 basis med Triton och i partnerskap med ledande befattningshavare inom Ambea.

Vi är glada att nu gå in i en spännande utvecklingsfas tillsammans med Triton och KKR. Jag vet att båda våra partners delar vår uppfattning om hur man bygger ett ledande vård och omsorgsföretag med fokus på kvalitet. De bidrar båda med starkt verksamhetsfokus och Tritons Nordiska närvaro i kombination med KKR:s omfattande hälso- och sjukvårdskunnande övertygar mig om att detta partnerskap kommer att vara ett starkt stöd i vår ambition att erbjuda förstklassig vård och omsorg, säger Ralph Riber, vd och koncernchef Ambea AB.

– Det är samtidigt viktigt att framhålla till alla våra kunder, medarbetare, patienter och omsorgstagare att Ambeas ägarbyte inte alls påverkar den dagliga verksamheten i våra dotterbolag. Den fortsätter precis som vanligt och vår mission är som tidigare; Time to Care

I bransch efter bransch sker samma sak. Sverige har gått in i kortsynhetens dimvärld. Den ekonomiska politiken är bokstavligen felvänd. En förtärande ekonomi istället ett närande och utvecklande. Flödet har stoppats i utveckling. Kassaflödet går från botten till toppen

Andra spekulanter i vårdsektorn är Wallenbergs Investor som styr Alleris Holding AB. Goldman Sachs har också gjort affärer med Wallenbergsfären. Firman köpte tillsammans med EQT och danska vårdjätten ISS. Finansaktörer skyr inga medel. Folk och nationer plundras. Även USA.

VALFRIHET ROPAR REINFELDT. VALFRIHET!!! Vi måste få valfrihet!!! Den privata marknaden ger valfriheten!!  Gamla ska få välja. Vilken lögn!!

VINSTEN KOMMER FÖRST. MÄNNISKOR KOMMER SIST. Ingen frihet kan komma ur att frihet sker på någon annans bekostnad. Där växer ofriheten och skulden.

En frihet för värdepappersföretag och riskakapitalbolag, som vill kommersialisera, industrialisera, monopolisera och spekulera i vårdsektorn och allt det offentliga. En guldgruva. Reinfeldt och Borg säljer SVERIGE. Vi har gått från ett närande Sverige till det förtärda Sverige – http://www.redjustice.net/?p=5…

Alla ekonomi innehåller etik. All ekonomi har sociala konsekvenser. Kassaekonomi blir en kriminell hantering. När någon stjäl så sker ingen förädling. Brottet berövar någons möjligheter. Det som sker är ett brott mot mänskors liv och framtid. En klick styr i bankvärlden och styrelser.

M skildra ett “ideologiskt” tillstånd där beslutsfattandet styrs av vad som är möjligt opinionsmässigt där lögn omvandlas till sanning med en social kuliss och genom det nyliberala utropet via medier.

Äldreminister Maria Larsson lägger ansvaret på vårdpersonalen, AB 12/11. Efter avslöjandena om vanvård på Caremas äldreboenden väljer hon att skylla på de anställda.

De måste visa civilkurage, säger hon uppfordrande i morgonsoffan.

När riskapitalbolagen går in i det offentliga och ställer krav på avkastning i vården, skolan eller inom SJ så hunsas personalen, missförhållanden blir företagshemligheter och den professionella yrkeserfarenheten kränks. Oerfaren personal tas in från bemanningsföretag..

Den socialdemokratiska riksdagsledamoten Lennart Axelsson frågade Anders Borg 2008 om Borg skulle lägga fram för lagstiftning för att förhindra att vårdbolag flyttade dessa till skatteparadis. Borgs svar var ett klassiskt ministersvar:

Regeringen följer noga utvecklingen i dessa avseenden. Om det skulle visa sig att lagstiftningen behöver ändras inom ett visst område kommer frågan att beredas i sedvanlig ordning. Alliansfritt Sverige 15/11

I klartext betyder det: tack för visat intresse – stick och brinn. Sen ignorerade Borg problemet i 3,5 år. Det visar med all önskvärd tydlighet att vanvården och de groteska vinsterna inte är ett problem för Moderaterna utan en viljeyttring.

Det här inlägget postades i Ägande, Anders Borg, Bank och finans, Effektivitet, Ekonomi, Fattigdom, Fördelningspolitik, Fredrik Reinfeldt, Hälsa, Internationella relationer, Liberalism, Makt, Offentlig sektor, Opinionsbildning, Orättvisa, Plikter, Privatisering, Protester, Riskkapitalbolag, Samhälle, Sociala strukturer, Utsatta yrken, Vård, Värderingar, Vinst. Bokmärk permalänken.