11 av 14. Jesus spikas fast på Korset

 

Crucified

11. Jesus spikas fast på Korset

(Mark 15:25-26, Luk 23:33-38, Joh 19:18)

De spikade snabbt igenom Mina handleder först, och efter att ha naglat fast dem vid Mitt kors, sträckte de ut Min nedbrutna kropp och spikade våldsamt igenom Mina fötter. dotter O dotter vilken smärta, vilken ångest, vilken tortyr för Min själ, övergiven av Mina älskade, förnekad av Petrus, på vilken Jag skulle bygga Min Kyrka, förnekad av Mina övriga vänner, lämnad helt ensam, utlämnad till Mina fiender, Jag grät, ty Min själ var fylld av sorg. Jesus den 9 november 1986.

 

 Jag har tillåtit dem att korsfästa Mig – av Kärlek till er. O barn av den Korsfäste! hur kunde ni glömma allt Jag gjort för er? Visheten steg ned för att bli tagen med våld och lag, Jag blev föraktad och avvisad av människor för att bära era lidanden; Jag spikades fast på Trä för att befria er; Jag tillät dem att genomborra Mig, och frälsa er; Jag accepterade en ytterst smärtfylld död för att er själ skulle få leva och kunna dela Mitt Rike; Jag lät Mitt Blod rinna i Floder för att ni skulle få Evigt Liv, för er skull lät Jag Mig bli tagen för en syndare. Jesus den 3 mars 1989.

 

Varför kan ni inte älska varandra? Hur kan ni ära Mig när ni väljer och vrakar; Jag blev inte korsfäst endast för de rättfärdiga  Jesus den 21 november 1986 (ur boken Min Ängel Daniel)

————-

Herre Jesus Kristus Du blev föraktad och avvisad av människor för att bära våra lidanden. Du spikades fast på korset för att befria oss. Du tillät dem att genomborra Dig för att frälsa oss. Du accepterade en ytterst smärtsam död för att vår själ skulle få leva och kunna dela Ditt rike. Du lät Ditt blod rinna ut i floder för att vi skulle få evigt liv. För vår skull lät Du Dig själv bli tagen för en syndare.

 Jesus Du är i denna stund vårt enda hopp. Du blev övergiven för att kunna vara hos oss alltid.

(Vi må förstå att det inte är i kroppen som livet finns, utan den finns i själen inom varje människas person i en pre-ixsistens innan moderlivet). 

Jungfru Maria iMedjugorje den 25 mars 2013

 Kära barn! I denna tid av nåd kallar jag er att ta i era händer min älskade Son Jesu Kors och meditera på hans lidande och död. Kan ditt lidande förenas med Hans lidande. då kommer kärleken att segra, eftersom Han är  kärlek och gav sig själv av kärlek för att rädda er alla. Be, be, be tills kärlek och frid börjar regera i era hjärtan. Tack för att du har svarat på min kallelse. “

Föregående station

Nästa station

Svepeduken i Turin bekräftar gisslingen, korsfästelsen och sårskadorna. 

Silon

Svepeduken bevaras i katedralen i Turin sedan 1578. Genom efterforskningar har det visat sig att duken varit känd sedan länge – långt bortom en tid då det var möjligt att avbilda något med fototeknik. 

Svepeduken finns omnämnd på 200-talet. På 300-talet säger den spanske kristne diktaren Juvencus att svepeduken var av “vävt linne”. Genom konsten på 500-talet har ny historia framträtt.

Genom korsfarares berättelser visades sidonen upp i Konstantinopel på 1100-talet och den fanns då redan där på 900-talet. Under 1200-talet kom den till Frankrike. Ny C14-mätning efter 1988 visar år linnet är omkring 2000 år gammal och kommer från Mellersta Östern. Vävens nyanser skiftar som visar en fiberblekt väv som ger olika nyanser i vitt. En indikator är vilka pollen som finns i väven som avlöjar vilken typ växtlighet som fanns när duken användes.Denna analys pekar även detta  på Mellersta Östern. 

Såren på ryggen enligt svepeduken

 

Avtrycken på duken avslöjar tortyrskador orsakade av piskredskap, som romarna använde när de utförde den mest fruktade formen av prygel.
– De plöjde min rygg och drog långa fåror, Psalt 129

Gisselslagens sår på ryggen är orskat av hrårdaste formen av gissliing – den romerska flagrum. Spiksåren går igenom handleden. Detta romerska sätt att korsffästa bekräftas av fynd när Jerusalm 1968. Vi kan se att höger och vänster hands tumme är infälld. Detta sker pga. nervskador. Spiken visar romersk korsfästning genom handleden. Äkta blod från en människa har identifierats i linnevävens struktur.

blood.6

pathol11

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.