13 av 14. Jesus tas ner från Korset

Jesukropp 

13. Jesus tas ner från Korset Vår Moder Maria talar: 

 

..tappa aldrig modet, Jag är nära dig, stig in i Jesu Sår, stig in i Mitt Bedrövade Hjärta och känn Min sorg, känn hur Jag gråter; Jag kommer till många, Jag visar dem Mitt Hjärta, Jag ger tecken genom att låta Mina Bilder fälla tårar, Jag uppenbarar Mig på olika platser, men Mina barns hjärtan är täckta med ett tjockt lager av misstro, de hånar dem som tror, Guds Ord betyder ingenting för dem, Guds rop igno-reras, de tar ingen notis om Våra varningar, ingen vill lyssna till uppenbarelser givna av Gud och talade ur Hans Mun, er tidsålders tro har försvunnit, den har svepts bort av intolerans, perversion, grymhet och vanära, hur bedrövat är inte Mitt Obefläckade Hjärta, Min Hand kan inte längre hålla tillbaka Guds Arm från att falla över er.
Jesus Sant Liv i Gud den 6 augusti 1988)

———————–

Herre Jesus Kristus, Vi håller oss till Dig. Till vem skulle vi annars gå? Du är vår tröst och styrka. I himlen och på jorden finns ingen som Du. Herre, vi vet, vi litar på och tror att segern för ditt Heliga Hjärta och Marias Obefläckade Hjärta är nära förestående; därför kommer vi ödmjukt för att viga oss själva, våra familjer och vårt land till era två Heliga Hjärtan.

 

PS SVEPEDUKEN

Foton tagna av Giuseppe Enrie, 1931.

Josef gick till Pilatus och bad att få Jesu kropp. Pilatus gav då order om att den skulle utlämnas, och Josef tog kroppen, svepte den i rent linnetyg och lade den i den nya grav som han hade låtit hugga ut åt sig i berget. Mat. kap 27:59-60

I budskapen om Sant Liv i Gud berättar vår Herre med egna ord om Korsfästelsen.

Sindonen bevaras i katedralen i Turin sedan 1578. Genom efterforskningar har det visat sig att duken varit känd sedan länge – långt bortom en tid då det var möjligt att avbilda genom någon fototeknik.

 

fullshrd

Min Heliga svepduk är äkta!

shroud

Låt det bli känt att varje bild av Mig och Min Moder skall vördas, ty den representerar oss, liksom Mitt Kors representerar Mig. Låt det bli känt att Min Heliga svepduk – det var den som höljde Mig. Du är välsignad av Mig Vassula, stig in i Mitt hjärta, låt Mig gömma dig där. Vila, kom, kom till din Fader. (Jesus den 2 okt 1987).

 

En förebild för alla ikoner för Jesus.

ikon3

Det råder en häpnadsväckande likhet mellan ikonen och den bild vi ser på svepeduken i Turin. Det kanske är för många likheter för att det ska var en ren slump. Det gäller allmänna placeringen av ansiktsdrag inklusive ögon, näsa och mun. När duken av ansiktet lagras över ikonen finns inga betydande skillnader.

 

  1. Håret på vänster sida (höger) ligger på axeln och sveper utåt. Håret på andra sidan är kortare.
  2. Ögonen är mycket stora.
  3. Näsan är särskilt tunn och lång. Ansiktet är mager.
  4. Det finns en lucka i skägget under en koncentration av ansiktshår som är precis under underläppen. Halsen är särskilt långa.

Det är särskilt intressant att notera att detta inledde starta vid denna tid en dramatisk förändring hur Jesus avbildas på mynt, ikoner, fresker och mosaiker. Före denna tid var Jesus oftast porträtteras som en ung herde i en sagobok eller modellerade efter den grekiska Apollo.

Pantokrator

Föregående station

Nästa station

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.