Beskydd

Ett löfte finns om ett väldigt beskydd från Maria. Jungfru Maria säger “Jag lovar att vara vid din sida när du ska lämna jordelivet, men jag ber dig att, för mitt löftes skull, varje dag be dessa tre tackböner tillsammans med “Var hälsad Maria …’.

Denna böneform ska man särskilt försöka sprida, för som den Helige Augustinus (354-430) säger: “Den som hjälper en själ att bli frälst har sannerligen försäkrat sig om sin egen frälsning.”

 

Marias beskydd med ”De Tre Ave Maria”

Maria, Jesu och min Moder, försvara Mig mot den Ondes angrepp i livet.
Och särskilt i min dödsstund: För den Makt som Evige Fadern har gett dig i Himmelen och på jorden.
  

Var hälsad Maria fylld av Nåd, Herren är med Dig. Välsignad är Du bland kvinnor och Din Livsfrukt Jesus. 

Heliga Maria Guds Moder, bed för oss nu och i vår dödsstund. Amen

För den kunskap och vishet som Sonen har gett dig som överträffar alla Änglar och helgon och för att han har gett dig en sådan Strålglans som upplyser hela Paradiset som solen.

Var hälsad Maria…

För den kärlek som den Helig Ande har upptänt i ditt Hjärta, som är den mest brinnande kärleken, och för att Han gjort dig så god och värd att älska att du, efter Gud själv, är den mest kärleksfulla och barmhärtiga personen som finns.

Var hälsad Maria.

1 svar på Beskydd

  1. marita nyström skriver:

    En fin bön. I Sverige är det väl väldigt ovanligt med Maria-böner. Kanske vi borde tänka om. Hennes strålglans lyser upp hela himmelriket, näst efter Gud själv.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.